Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İç Mimarlık








 “Genel Müdürlük Konsepti Üzerine Değerlendirme” Başlıklı Söyleşi Etkinliği Gerçekleştirildi!


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü’nün düzenlediği “Genel Müdürlük Konsepti Üzerine Değerlendirme” başlıklı söyleşi, 6 Mart 2024, saat 10.00’de, K Blok Firnas Oditoryum’da gerçekleşti.



İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü’nün düzenlediği, İç Mimar Hasan Alpay Gülten ve İç Mimari Tekniker Çağla Çolak’ın konuk olarak katıldığı “Genel Müdürlük Konsepti Üzerine Değerlendirme” başlıklı söyleşi, 6 Mart 2024, saat 10.00’de, K Blok Firnas Oditoryum’da gerçekleşti. Söyleşiye İç Mimarlık Bölümü’nden öğrenci ve öğretim elemanlarından oluşan yaklaşık 100 kişi katıldı.

Söyleşi, İç Mimarlık Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Adem Özer’in açılış konuşmasıyla başladı. Ardından İç Mimar Hasan Alpay Gülten kendini tanıttı ve sunuşuna başladı. Gülten ilk olarak, yer aldığı projelerden bahsetti.

Genel Müdürlük Projelerinde Tasarım ve Uygulama Aşamalar

Gülten, sunuşun ikinci kısmında tasarımcı ve uygulayıcısı olarak yer aldığı genel müdürlük projesinin detaylarına değindi. İç mimari proje aşamalarını; “İhtiyaç Analizi ve Brief Oluşturma”, “Konsept Tasarım”, “Tasarım Geliştirme”, “Teknik Çizimler ve Dokümantasyon”, “Ruhsat ve İzinlerin Alınması”, “Fiyat Teklifleri ve İhale Süreci”, “Uygulama ve İnşaat Süreci”, “Bitirme ve Dekorasyon” ve “Proje Değerlendirme” başlıkları kapsamında özetledi. Tüm aşamaların detaylarına örneklerle değindi. 

Ardından Çağla Çolak, Fly Soft Genel Müdürlük Merkezi için hazırladıkları tasarımın, planlarını ve 3D görselleştirmelerini; proje tasarım sürecine detaylı olarak değinerek sundu.  Hasan Alpay Gülten, tasarım sürecinde projenin müşteri ile birlikte oluşturulma ve nihai ürünlere karar verme sürecinden bahsetti. Bu iki sürecin projenin sonucuna olan etkisine dikkat çekti.

Sunuşun son bölümünde, genel müdürlük tasarımlarındaki önemli noktaların, kurumsal kimliğe uygunluk, akış, ihtiyaca uygun çözümler ve tasarımda dil birliği olduğunu vurgulandı.

Gülten, sektörde tasarıma karar verme sürecindeki zorlukların sürekli olarak ortaya çıkacağından ve bu durumlarda neler yapılabileceği konusundan bahsetti. Söyleşinin son bölümünde öğrencilerden ve öğretim üyelerinden gelen soruları yanıtladı. 

Söyleşiler Sektörden Farklı İsimlerle Devam Edecek

İç Mimarlık Bölümü, sektörde farklı alanlarda deneyimlere sahip Mimar ve İç Mimarları ağırlamaya devam edecek.