Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Grafik Tasarımı








 Grafik Tasarımı Bölümü Öğrencileri Yılın İlk Karma Sergisini Açtı!


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü öğrencileri yeni dönemin ilk karma öğrenci sergisini Öğr. Gör. İrem Fulya Özkan yürütücülüğünde açtı.


2022-2023 yılı eğitim-öğretim yılı güz dönemi açılışı için düzenlenen “Uluslararası Karma Öğrenci Projeleri Sergisi” 28 Ekim tarihinde K Blok giriş katı ve Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu Fuaye Alanı’nda sanatseverlerin ilgisine sunuldu. Sergi, öğrencilerin “Tipografi I” ve “Tipografi III” dersleri kapsamında hazırladıkları “Soyut Tipografi” ve “Tipografik Poster” temaları için ürettikleri projelerden derlendi. Her iki dersin de yürütücüsü olan Öğr. Gör. İrem Fulya Özkan, sergi için hazırlanan projelerin öneminden bahsederek gelecek dönemde sergilerin süreceğini söyledi.

Ortaya Hissedebilen Projeler Çıktı

Metin ile anlam arasında köprü kurma vazifesine sahip olan tipografinin tasarım alanında üstlendiği görevlerin önemli olduğu vurgulayan Özkan, tipografinin hem metin hem de lekesel varlık olarak çoklu anlam katmanları oluşturabilen bir güce sahip olduğunu belirtti. Öğrencilerin seçtikleri soyut kavramlarla hazırlanan, yalnızca tipografik elemanların kullanıldığı ve kavramların okutulmadan görselleştirildiği projelerdeki özelliklere değinen Özkan, “Tipografik elemanların anatomik özellikleri, renk, oran-orantı ve kompozisyon pratikleri ile kavramlar yansıtıldı. Böylece ortaya, hissedilebilen projeler çıkmış oldu” sözleriyle projelerin niteliğini ortaya koydu.

Sergi Görseli

Eserler Paylaşılmalı

Öğrencilerin projelerinin sergilenmesinin öğrenciler açısından da önemli bir deneyim olduğunu söyleyen Özkan, sergilerin öğrencilerin yaratma motivasyonu üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu belirtti. Bu anlamda yapılan çalışmaların üretim sürecinden itibaren tasarımları aracılığıyla öğrencilere kendilerini özgürce ifade edebildikleri bir alan sunduğunun altını çizdi. Özkan, sanatın paylaşıldığı zaman anlamlandığını vurgulayarak, mümkün olduğu kadar yaratılmış eserlerin sanatseverlerle paylaşılması gereğinin altını çizdi. Gelişim Üniversitesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nin öğrenciler ve akademisyenler için sergileme alanlarını sunması ve sergileri sosyal medya mecraları aracılığıyla kitlelere ulaştırması yönündeki desteklerinin de önemli olduğunu söyleyen Özkan, karma öğrenci sergilerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Öğr. Gör. İrem Fulya Özkan ile Tipografi I ve Tipografi III dersi öğrencilerimizi tebrik eder, gelecek çalışmalarında başarılar dileriz.