Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Grafik Tasarımı








 “Karakalem Çizim Atölyesi” ile Öğrencilere Karakalemin ABC’si Öğretildi


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü (GRA), öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Şermin Tepe yürütücülüğünde karakalem çizim tekniklerini öğrenmek isteyen öğrencilere yönelik “Karakalem Çizim Atölyesi” gerçekleştirildi.


Her Salı düzenli olarak gerçekleşecek olan “Sanatsal Gelişim Atölyesi” etkinlikleri kapsamında gerçekleşen ilk eğitim “Karakalem Çizim Atölyesi” oldu. 18 Ekim’de, saat 12:00-13:00 arasında, Gelişim Tower 17. Kat öğrenci merkezinde, Grafik Tasarımı Bölümü Öğr. Gör. Şermin Tepe yürütücülüğünde gerçekleşen eğitimde öğrencilere çizim aşamasında, resim becerilerinin gelişmesine yönelik önemli bir unsur olan ışık-gölge, kontur çizgisi, açık-koyu değerler üzerinde durulmuş ve çizim aşamasından sonra tonlama gölgelendirme çalışması yapılmıştır.

BAŞARILI DENEMELERDE BULUNULDU

Karakalem çizim tekniklerini öğrenmek isteyen öğrencilere yönelik düzenlenen atölyede, öğrencilerden buruşturulmuş kağıtları obje olarak kullanmaları ve A4 yüzeye en temel karakalem tekniklerini kullanarak aktarmaları istendi. Öğrendikleri karakalem teknikleri ile keyifli bir atölye ortamı deneyimleyen öğrenciler oldukça başarılı denemelerde bulundu.
 
“ÇİZİMDE GELİŞMEK İÇİN DÜZENLİ ÇALIŞMA YAPMAK ŞART”

Öğrencilere başlangıç seviyesi karakalem çizim tekniklerini öğreten Öğr. Gör. Şermin Tepe, öğrencilerin etkinlik dışında çizimlerini geliştirebilmeleri adına düzenli olarak çizim yapmaları, kurs veya workshopların takibini yaparak çizim yeteneklerini desteklemeleri gerektiği konusunda önerilerde bulundu. Çalışma ile önemli gelişmeler kaydedilebileceğinin altını çizen Tepe, yeteneğin çalışma ile desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak atölyelerin bu aşamada önemli katkılar sunduğunu belirtti.

Kendini çizim konusunda geliştirmek isteyen öğrenciler için ilk adım niteliğinde olan atölyeye verdiği destekler için Öğr. Gör. Şermin Tepe’ye teşekkür ederiz.