İletişim ve Tasarımı

2023 Proje Yılı Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği Başvuru Hakkında!

2023 Sözleşme Dönemi kapsamında Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği kapsamında başvurular https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/giris portal sistemi üzerinden 03 - 17 Temmuz 2023 tarihleri arasında çevrimiçi olarak alınacaktır.

Başvurunuzu yapmadan önce başvuru ile ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı 2023 Proje Yılı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği ve 2023 Proje Yılı Erasmus+ Staj Hareketliliği Başvuru Rehberini okumanız büyük önem arz etmektedir. Başvuru sistemi yeni olduğundan sistemin kullanımı ile ilgili Bireysel Başvuru Kılavuzu’ndan bilgi edinebilirsiniz. Başvuru esnasında aşağıda belirtilen belgelerin portalın ilgili bölümüne pdf formatında yüklenmesi gerekmektedir.

Güncel Not Döküm Belgesi (Zorunlu)
Yabancı Dil Belgesi (İGÜ Yabancı Dil Sınavından muaf olmak istiyor iseniz) Yabancı Dil Belgesi olmayanların üniversitemizin yapacağı Yabancı Dil Sınavına girmeleri gerekmektedir.

Başvuru Esnasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

• Başvuru sistemine yüklenecek olan fotoğrafınız dışındaki bütün belgelerin (Transkript, Yabancı Dil Belgesi vb.) “Pdf” formatında olması zorunludur.
  • Hem staj hem öğrenim hareketliliğine aynı anda başvuruda bulunan öğrencilerin öncelik belirtmesi gerekmektedir.
  • Erasmus+ Öğrenim hareketliliği başvuruları kapsamında anlaşmalı kurumlar arasında tercihler yapılırken anlaşma uyarıları (Anlaşmalı bölümler, ilgili kurumun eğitim dili vb.) ve özel şartlar dikkate alınmalıdır. İlgili açıklamaların dikkate alınmaması sonucunda ortaya çıkması muhtemel sorunlara ilişkin sorumluluk tamamıyla öğrencilere aittir.
  • 2023 sözleşme dönemine ait hibeli kontenjan bilgileri, sözleşme henüz yapılmamış olduğundan tahmini olarak ilan edilmiştir. Kontenjanlar, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından üniversitemize tahsis edilecek ilgili proje yılına ait hibe miktarı netlik kazandıktan sonra değişiklik gösterebilecektir.
  • İlgili sözleşme dönemine ait kontenjan bilgileri henüz netleşmemiş olması dolayısıyla değerlendirme süreçlerinde gecikmeler yaşanabilmektedir. Söz konusu gecikmeler, üniversitelerin nominasyon tarihlerinin geçmesine sebebiyet verebilmektedir. Süreçte yaşanacak gecikme ve aksaklıklardan doğacak kayıplardan üniversitemiz ve Türkiye Ulusal Ajansı sorumlu tutulamaz.
  • Başvurular, 03 Temmuz 2023 tarihinde başlayıp 17 Temmuz 2023 tarihinde (saat 23:59’da) bitecektir. Başvurunuzu son güne bırakmamanız gerekir.