Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları








 Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde Yenilikçi Dersler!


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, müfredatındaki yenilikçi dersler ile öğrencilerin gelişimlerini desteklemeyi hedefliyor.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, müfredatındaki yenilikçi dersler ile öğrencilerin gelişimlerini desteklemeyi hedefliyor.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü her geçen gün farklı yeniliklerle kendini güncelleyen bir bölüm olarak biliniyor. Bu sebeple, sektörel yenilikler, trendler değiştikçe bu yenilikler derslere de konu olmaya devam ediyor. Amaç, seçmeli ve zorunlu dersler ile öğrencilerimizi sürdürülebilirlik, atıksız yaşam, inovasyon ve mutfakta yaratıcılık gibi yeni ve güncel alanlara yönlendirip gelişimlerine destek olmak! Bu derslerden bazılarına ait bilgiler kısaca aşağıda verilmiştir.

GMS412 Mutfak Sanatlarında İnovasyon ve Yaratıcılık

Bu dersin amacı: İleri mutfak tekniklerini anlayarak, temel beslenme kavramlarını ve gıda güvenliği kurallarını da göz önünde bulundurarak yeni ürün tasarımı ve konseptleri geliştirebilme becerisine sahip öğrenciler yetiştirmektir.
Bu dersi alan öğrenciler;
  • Mutfak endüstrisinde yeni gıda trendlerini takip ederek yenilikçi teknikleri kullanır.
  • Yeni gıda trendlerine göre mutfakta farklı içerikler ile yeni ürünler geliştirir.
  • Farklı ve kişiye özel menüler geliştirir.
  • Kazandığı bilgi ve becerileri kullanarak yeni iş geliştirme planları yapar.
GMS424 Füzyon Mutfağı

Bu dersin amacı: Öğrencilerin farklı kültürlere ve coğrafyalara ait dünya mutfaklarını tek bir tabakta birleştirerek yenilikçi ve özgün yemek formülleri geliştirmeleridir.
Bu dersi alan öğrenciler;
  • Farklı mutfaklara ait yemekleri tek bir tabakta birleştirir.
  • Yaratıcı yemek formülleri geliştirir.
  • Türk ve Dünya mutfağından yararlanarak fonksiyonel ve sağlıklı yemekler formülize eder.
  • Yemek yaratma sürecinde farklı kültürlere ait yemekler ve ingrediyenleri bilgi süzgecinden geçirerek uygun olanları belirler.
  • Türk mutfağına ait yemekleri dünya mutfaklarında kullanılan teknikleri kullanarak iyileştirir.
GMS351 Gıda ve Sürdürülebilirlik

Bu dersin amacı: Sürdürülebilirlik kavramı, gıda üretim, tüketim ve kullanımına ilişkin tüm alanlar ile gastronomide sürdürülebilirlik yaklaşımlarının öğrenciler tarafından benimsenmesidir.
Bu dersi alan öğrenciler;
  • Sürdürülebilirlik kavramı kapsamında başkalarıyla tartışır.
  • Sürdürülebilir gastronomi kavramını yorumlar ve diğer alanlardaki çalışmalarla ilişkilendirir.
  • İlgili alanda gerçekleştirilen örnekleri inceleyerek atıksız mutfak uygulamaları kapsamında menüler oluşturur.
  • Türkiye ve Dünya'daki uygulamaları karşılaştırır.
GMS102 Miksoloji

Bu dersin amacı: İçeceklerin tarihi ve gelenekleri, alkollü ve alkolsüz içeceklerin türleri, üretim yöntemleri ve hazırlanışları hakkında bilgi vermek, içecek servisi yöntemleri, çeşitli içeceklerin servisinin öğrenilmesi, içeceklerde duyusal değerlendirme, gıda hazırlanmasında kullanılan içecekleri öğrenme ve bar yönetimini öğretmektir.
Bu dersi alan öğrenciler;
  • Alkollü ve alkolsüz içeceklerin özelliklerini tanımlar.
  • Alkollü ve alkolsüz içeceklerin üretim yöntemlerini, özelliklerini ve hazırlanışlarını bilir.
  • Kokteyl sunumunun inceliklerini bilir.
  • Yiyecek üretiminde çeşitli içecekleri kullanır.
  • Alkol servis ile ilgili üç temel hukuki sorunları bilir.
  • Üçüncü şahıs sorumluluk yasalarını ve bar ve içecek hakkında yasaları bilir.
Müfredattaki diğer yenilikçi derslere ait daha detaylı bilgilere ulaşmak için tıklayınız.