Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Radyo Televizyon ve Sinema








 Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünde Uygulamalı Dersler Nasıl İşleniyor?


İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Ali Kemal Çipe, bölüm özelinde uygulamalı eğitimin kapsamına ve bu derslerin ne şekilde işlendiğine dair açıklamalarda bulundu.


İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü, radyo, televizyon, sinema, iletişim bilimleri ve medya alanlarında teorik eğitimin yanında uygulamalı eğitimlerin sürdürüldüğü bir bölümdür. Öğrencileri sektörün her alanına hazırlayan bir müfredat uygulanmaktadır.

Temel Sanat Eğitimi, Beden Dili ve Diksiyon, Fotoğraf, Yapım Yönetim Stüdyosu, Kurgu Uygulamaları, Ses Teknikleri, Sinema ve Televizyonda Yaratım, Karakter Tasarımı, Mezuniyet Projesi gibi zorunlu uygulamalı derslerin yanı sıra seçmeli havuzda pek çok farklı disipline ait uygulamalı dersler de yer almaktadır.

Öğrenciler uygulamalı derslerde, teorik bilgilerini ve deneyimlerini kullanarak projeler üretmektedirler. Üniversitede yer alan çekim stüdyoları ve kurgu laboratuvarları, öğrencilerin pratik yapabilecekleri alanlardır.

Radyo Televizyon ve Sinema bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Ali Kemal Çipe, bölüm özelinde uygulamalı eğitimin kapsamına ve bu derslerin ne şekilde işlendiğine dair açıklamalarda bulundu:

“Üniversitemiz Radyo Televizyon ve Sinema bölümünde alacağınız tüm dersler özenli bir çalışmanın ve hazırlığın sonucunda oluşturulmuştur. Katılacağınız dersler sizin gelişiminiz ve bu doğrultuda hayallerinizi gerçeğe çevirebilmeniz için özenle hazırlanmış ve müfredatımıza eklenmiştir. Teori ve pratik eğitiminiz hem sanatsal bir bakış açışı kazanmanız hem de sinema ve televizyon alanında sektörel bilgi birikimi edinmenizi hedeflemektedir. Bu bağlamda uygulama derslerimizde yapacağınız çalışmalar diğer derslerinizde edindiğiniz bilgileri ve kuramsal yaklaşımları pratiğe dökme üzerine kurgulanmıştır.

Sizlerle beraber olacağımız derslerde fotoğrafın inceliklerini öğrenirken videoya bakış açınızı da geliştireceksiniz. Işık dersini işlediğimizde konumuz sadece aydınlatma olmayacak. Resim sanatından fotoğrafa oradan sinemaya geniş bir bakış açısında öğrenip projelerinizde uygulayacaksınız. Kısa filminiz için çalışmaya başladığınızda hikâyenizi geliştirmenizin en az çekim tekniğiniz kadar önemli olduğunu deneyimleyeceksiniz. Film eleştirisi dersimiz ile belki de ilk önce kendi filmlerinizi eleştirmeyi ve eleştirilerden ders çıkarabilmeyi öğreneceksiniz.

Beraber olacağımız derslerde görüşmek üzere…”