Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Radyo Televizyon ve Sinema








 Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Üçüncü Sınıf Öğrencilerinin Çektiği Kısa Film ‘Süreç’, Lift-Off ve First Time Filmmaker Sessions’da Yer Aldı!


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü üçüncü sınıf öğrencilerinden Berk Köse’nin yönetmenliğini üstlendiği kısa filmi ‘Süreç’, Lift-Off ve First Time Filmmaker Sessions’da yer aldı.


Filmde, erken yaşta birçok başarı elde eden bir senaristin üretim zorluğu yaşaması ve zorluğun ardından başladığı yeni senaryosunu yazım sürecinde gerçeklikle arasındaki bağın kopuşu anlatılmaktadır. Festival süreci hala devam eden filmin ekibinin tamamı Radyo Televizyon ve Sinema bölümü üçüncü sınıf öğrencilerinden oluşmaktadır. Senaryosunu Berk Köse ve Ferit Doğan’ın beraber yazdığı filmin yönetimini Berk Köse, yapımcılığını Berk Köse, Beyza Sude Yüksel, Buğra Cihan Çakır, Ferit Doğan, İsmail Akbal, Senanur Sevim birlikte üstlenmiştir. Görüntü yönetimi Buğra Cihan Çakır, sanat yönetimi Ferit Doğan tarafından yürütülen filmde Ferit Doğan, Beyza Sude Yüksel, Mekan Orazov, Uğur Berat Kaya, İsmail Akbal rol almıştır.

ekipFilmin yönetmeni Berk Köse projeye dair motivasyonlarını nerelerden sağladıklarına dair açıklamalarda bulundu:

“Süreç, bağımsız bir film. Filmi izleyicilere ilk izlettiğimiz zamanlar herkes filmden ilginç teoriler üretiyordu. Farklı farklı eleştiriler, ilginç anlamlar çıkaranlar vs. bütün izleyenler filmden sonra soru işaretleriyle kaplı oluyorlardı. Bizim de arkadaşım Ferit’le beraber senaryoyu yazarken yapmak istediğimiz şey tam olarak buydu. Ucu açık bir senaryo oluşturmak. İzleyiciyi filmin karanlık ve gizemli atmosferinden bir anda çıkarıyorduk. İzleyiciler ya filmin devam etmesini istiyorlardı ya da farklı farklı yorumlarla ve sorularla bize geliyorlardı. Tüm bunlardan sonra amacımıza ulaştığımızı anlamıştık. Filmden bahsedecek olursam film, ismi Sinan Çelik olan ve artık içerik üretemeyen tıkanmış bir senaristin senaryo yazım sürecini konu alıyor. Bu karakterin derinliklerine de filmin giriş kısmındaki konuşma ile inebiliyoruz. Filmin devamında ise karakterimiz yeni bir senaryoya başlıyor. O yazarken hem yazdığını hem de aklında canlanan görüntüleri görüyoruz. Senaristin yazdığı karakterleri de burada tanıyabiliyoruz.  Filmin ilgi çekici ve etkileyici kısmı ise senaryo içinde senaryo olması. İzlerken evren kavramı izleyicinin aklında karışıyor. Hala rüyada mı yoksa gerçek mi? Karakter hala uyuyor mu? Yazdığı senaryosuna kendisini mi ekledi? Bu tarz sorular akıllarda dönmeye başlıyor. Filmdeki diğer ilginç kısımlar ise maskeliler. Onlar senaristin tamamlayamadığı, daha önceden yazıp yarım bıraktığı karakterler. Bu maskelilerin yüzsüz bir öncüleri var. Bu yüzü olmayan kişi ise her şeyin başlangıcını temsil ediyor. Bana göre filmde 3 tane evren var: Sinan Çelik’in yazdığı senaryo, Sinan Çelik’in yaşadığı evren, bizim kendi evrenimiz.”

Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.