Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Radyo Televizyon ve Sinema





 Çarşamba Atölyeleri’nin İlki Yoğun İlgiyle Karşılandı


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü ve İGÜ Kariyer Geliştirme Merkezi ortaklığında düzenlenen Çarşamba Atölyeleri’nin ilki Görüntü Yönetmenliği Workshop’u alt başlığıyla gerçekleşti.


Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü ve İGÜ Kariyer Geliştirme Merkezi tarafından 2022-2023 eğitim öğretim yılı itibariyle organize edilen Çarşamba Atölyeleri, çeşitli konularda workshoplar içeren bir etkinlik serisi olarak gerçekleşmeye başladı. Serinin ilk workshopu olarak 16 Kasım’da, İstanbul Gelişim Üniversitesi J Blok’ta gerçekleştirilen Görüntü Yönetmenliği Workshop’una eğitmen olarak görüntü yönetmeni Berkan Dörtkardeş katıldı. Sınırlı sayıda katılımcının kabul edildiği atölyeye katılan yirmi iki öğrenci, ağırlıklı olarak Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri olsa da atölye, üniversitenin farklı bölümlerinden öğrencilerin de katkılarıyla gerçekleşti.

“Alanın Uzmanlarıyla Buluşmak İçin Önemli Bir Fırsat”

Atölye, eğitmen Berkan Dörtkardeş’in teorik anlatımıyla başladı. Katılımcıların ışığın fiziksel yapısına dair bilgilendirilmelerinin ardından film ve dizi örnekleri üzerinden renk düzenlemesi konusu ele alındı. Sonrasında pratik ışık setup’larının kurulumu katılımcılara anlatıldı.

Dörtkardeş, özellikle butik öğrenci setlerinde, kısıtlı imkanlarla ışık kurulumu konusunda neler yapılabileceğini aktardı. Sinema ve aynasız kameralarda ışık ayarlarının nasıl yapılması gerektiğini ve inceliklerini; lens çeşitlerini, hangi lensle nasıl bir anlatım kurulabileceğini anlatan Dörtkardeş, öğrencilerin bu dönem ve ilerisi için tasarladıkları kısa film senaryolarını dinledi. Senaryolarına yönelik nasıl ışık ve renk düzenlemesi yapabilecekleri konusunda karşılıklı fikir alışverişi yapıldı. Atölyenin son bölümünde Dörtkardeş, öğrencilere drone ve drone uçuşları hakkında bilgi verdi ve öğrencilerle birlikte onlara da inceleme şansı vererek drone uçurdu.

Atölyeye katılan öğrencilerden çevrimiçi bir anket ile atölyeye dair düşüncelerini ve sonraki atölyelerin hangi konu başlığında olması yönünde önerileri alındı.

Atölyeye katılım sağlayan Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Furkan Altınmeşe, Çarşamba Atölyeleri’nin alanın uzmanlarıyla buluşmak için önemli bir fırsat olarak gördüğünü belirtti. Bundan sonra gerçekleşecek workshoplara katılım sağlaması yönünde arkadaşlarına tavsiyelerde bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Çarşamba Atölyeleri öğrencilere faydalı olacak çeşitli içeriklerle devam edecek. İkinci atölye Film İletişimi Workshop’u alt başlığıyla 7 Aralık’ta gerçekleşecek. Yine sınırlı katılımın olacağı etkinliğin duyurularını Radyo Televizyon ve Sinema bölüm web sayfasından ve İstanbul Gelişim Üniversitesi ile Güzel Sanatlar Fakültesi’nin resmi Instagram hesaplarından takip edebilirsiniz.