Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Radyo Televizyon ve Sinema








 Aynur Ayaz’ın Katılımıyla Televizyon ve Sanat Haberciliği Söyleşisi Gerçekleştirildi


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından düzenlenen Televizyon ve Sanat Haberciliği başlıklı söyleşiye spiker, sunucu, eğitmen Aynur Ayaz katıldı.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından düzenlenen, moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker’in gerçekleştirdiği, Televizyon ve Sanat Haberciliği başlıklı söyleşiye spiker, sunucu, eğitmen Aynur Ayaz katıldı.

Uzun yıllar televizyonda, pek çok farklı alanda sunuculuk, spikerlik yapan Aynur Ayaz, deneyimlerini ve yıllar içerisinde dönüşen televizyon programcılığı alanının gelişimini, bu gelişimin günümüze etkilerini aktardı.

Sosyal medyanın bu alanda bir güç ve değişimin önemli etkenlerinden biri olduğunu vurgulayan Ayaz, sosyal medyadaki izlenme oranlarının televizyonlardaki reyting oranlarından daha sahici veriler taşıdığını, dijital yayıncılığın daha çok kişiye ulaşma imkanı sunduğunu ifade etti. Kişisel sosyal medya hesaplarında, “Aynur Ayaz’la Ramazan”, “Aynur Ayaz’la Hayatın İçinden” gibi hazırladığı sosyal medya programlarını sürdüren Ayaz, izleyiciyle daha yakın olma imkanının altını çizdi. Samimiyet vurgusu yapan Ayaz, izleyicilerin bazen soramadığı, sormaktan çekindiği soruları dahi alanında uzmanlaşmış isimlere sorarak, samimi bir soru cevap döngüsü yarattığını, izleyicilere seslerini duyurabilecekleri, sorularına cevap bulabilecekleri bir ortam oluşturduğunu aktardı.

Değişen sunuculuk anlayışı ile ilgili olarak Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, eski dönemlerde duayen isimlerin haber sunma ve yorumlama şekliyle bugün haber sunan isimlerin yorumlama şekli arasındaki farklılığı işaret etti. Konuyla ilgili Ayaz, sunuculuğun günümüzün talebine göre şekillenen bir anlayışa evrildiğini, izleyicinin taraflı yorum duymak istediğini, bu değişimde de sosyal medyadaki fikir beyan etme ve yorumlama gücünün etkili olduğunu ifade etti.

Televizyon programcılığı ve haberciliği alanında ilerlemek isteyen katılımcılara tavsiyelerde bulunan Ayaz, işi severek yapmanın çalışmayı, okumayı, izlemeyi, araştırmayı beraberinde getirdiğini, özellikle bu alanda eğitim almakta olan öğrencilerin hocalarından ve daha sonrasında sektöre girdiklerinde sektördeki deneyimli isimlerden pek çok şey öğrenebileceklerini söyleyerek, değişen sosyal medya ve dijital yayıncılık alanlarında kendilerini geliştirmelerinin önemini vurguladı.

Değerli bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaştığı için Aynur Ayaz’a teşekkür ederiz.