İstanbul Gelişim Üniversitesi(İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi(GSF) İletişim ve Tasarımı Bölümü’nün Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda Ürük moderatörlüğünde İletişim ve Tasarımı Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Çağlayan Hergül ile İnstagram platformu üzerinden canlı yayını gerçekleşti.
Çağlayan HERGÜL hocamızın kendini tanıtması ile başlayan yayında hocamız bölümü: “Günümüz teknolojisine uygun bir şekilde kendini tasarlayan ve ders içeriği bu şekilde oluşturulan, yaratıcı ve interaktif tasarımlar üreten bir bölüm” olarak tanımlamıştır.
“Uygulamalı ve teorik alanda 4 yıl boyunca öğrencilerini yetiştiriyor. Puan türü olarak sözel puan türü ile öğrencilerimizi kabul ediyoruz. Ayrıca yetenek sınavına gerek yok. İletişim ve Tasarımı Bölümü çok yönlü bir bölüm. Ders içerikleri de interdisipliner bir yere sahip.
Ayrıca üniversitemizde yüksek lisans programı olarak tezli ve tezsiz yüksek lisans programımız mevcut. Mezun olduktan sonra da yüksek lisans yaparak akademik kariyerlerine devam edebilirler. Yüksek lisans yapmaları hem piyasada yapacakları işler açısında özgeçmişlerine nitelik kazandırmakta hem de akademik alanda doktoraya kapı açmaktadır.”
Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda Ürük hocamızın bölümü okumak isteyen öğrenci adayları için “Neden İstanbul Gelişim Üniversitesi? Diğer üniversitelerden farkımız nedir?” sorusuna ise Hergül:
“Öncelikle genç ve dinamik bir üniversite. Bölüm ve fakültemiz de aynı şekilde genç ve dinamik. En önemlisi uluslararası tanınırlığa sahibiz ve öğrencilere uluslararası imkân sağlıyoruz. Yükseköğretim Oskarı yani Times Higer Education’da dünyada en kaliteli eğitim veren 100 üniversite arasından 96. sırada; Türkiye’de ise 1. sıradayız. Bu açılardan bakıldığında çok cazip bir üniversite. Hızlı ve basamakları doğru bir şekilde çıkan bir üniversiteyiz.” şeklinde cevap vermiştir.
Bölümü okumak isteyen ve tasarımsal yeteneği olmadığını düşünen adaylar için ise:
“Bölüme alma koşullarımız konusunda yetenek sınavı şartımız yok. 1.sınıfta Temel Sanat Eğitimi ve Sanat ve Tasarım Tarihi dersleri alıyorlar. Temel Sanat Eğitimi ile temel atmış oluyorlar. Çizgileri, renkleri, perspektifi öğrenmek öğrencilerimiz için bir deneyim ve donanımdır. Hocaların da asıl amacı bu donanımları öğrenciye kazandırmak oluyor. Sanat ve tasarım tarihi dersi ile de teorik kısım ile ilgili temel oluşturuluyor. Yetenekler keşfedilebilen bir olaydır. Buradaki amaç içlerinde yetenekleri keşfedip hayat tecrübelerine aktarmaktır.” şeklinde düşüncelerini aktarmıştır.
Yayının devamında İletişim ve Tasarımı Bölümü teorik ve uygulamalı dersleri, pandemi döneminde müfredattaki ve seminerlerdeki gelişmeler, iş alanları ve staj olanakları detaylı bir şekilde konuşulmuştur.
Dr. Öğr. Üyesi Çağlayan HERGÜL yayını bitirirken öğrencilere:
“İletişim konusunda kendi bölüm sayfamız üzerinden bizi tanısınlar. Daha sonra gelsinler yüz yüze tanışalım. Heyecanlı ve dinamik bir bölümüz, iyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum.” şeklinde tavsiyesini sunmuştur.
Canlı yayının tekrarını İnstagram platformu üzerinde igü_gsf hesabından izleyebilirsiniz.