Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İletişim ve Tasarımı








 Nasıl Erasmus Başvurusu Yapabilirim?


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İletişim ve Tasarımı Bölümü öğrencilerinin Erasmus imkânlarından faydalanabilmesi için merak ettikleri soruları yanıtladık.


Erasmus+ Programı öğrenciler için bir keşif yolculuğu fırsatı sunuyor. Bu sayede öğrenciler; farklı kültürleri tanıma, yeni bakış açılarını keşfetme, yabancı dil öğrenme, özgeçmişi güçlendirme, uluslararası vizyon kazanma, farklı kültürlerden arkadaş edinme gibi çıktılar elde edeceklerdir. Hem eğitim ve iş hayatı hem de kişisel gelişimlerine katkılar sunan bir programdır.

Öğrenciler Erasmus+ Programından öğrenim ve staj hareketliliği olarak yararlanabilir.

Öğrenim hareketliliği, yükseköğretim kurumuna kayıtlı bir öğrencinin öğreniminin bir veya en fazla iki dönemini ikili anlaşmayla ortak olunan yurt dışındaki ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesini içermektedir. Faaliyet süresi aynı akademik yıl içerisinde tamamlanabilecek minumum 2 ile maksimum 12 ay arasındaki bir süreyi kapsamaktadır.

Staj hareketliliği ise, öğrencilerin başka bir ülkede ortak bir işletme veya organizasyon bünyesinde mesleki eğitim alma veya çalışma deneyimi kazanma süreci olarak tanımlanabilir. Tüm öğrenciler Erasmus+ Staj Hareketliliğinden faydalanabilme imkânına sahiptir. Staj Hareketliliğinden faydalanan öğrencilerin en az 2 ay, en fazla 12 ay süreyle staj yapma hakları vardır. Öğrenciler, ders dönemlerine denk gelmeyecek şekilde staj hareketliliklerini gerçekleştirebilir.

İki program için de başvuru koşulları ilgili yıllara göre değişebilmekle birlikte genel şartlar aşağıdaki gibidir.

Öğrenim Hareketliliği için:

Genel not ortalaması (GNO)'nın en az 2.20/4.00 olması gerekmektedir.

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Örgün Öğretim öğrencisi olan ve en az 1. sınıfta okuyan öğrenciler öğrenim veya staj hareketliliğine başvuru yapabilir. Çift Anadal Programına kayıtlı olan öğrenciler sadece tek bir Anadal'dan başvuru yapabilme hakkına sahiptir.

Programa katılacak öğrencinin bir tam akademik yıl için 60 AKTS; iki dönemlik akademik yılda bir dönem için 30 AKTS ve üç dönemlik akademik yılda bir dönem için 20 AKTS kredisine denk gelen programı takip etmek üzere gönderilmesi beklenmektedir.

Staj Hareketliliği için:

Öğrenciler, staj yapmak istedikleri kurumlarla kendileri doğrudan iletişime geçip imzalı ve mühürlü kabul mektuplarını alarak Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü’ne ilan edilen tarihler arasında başvurularını yapmalıdır.

Erasmus+ staj hareketliliğine katılmaya hak kazandığı takdirde, başvuru esnasında öğrencinin kabul mektubu bulunmuyorsa,  kabul mektubu edinmesi için öğrenciye belirli bir süre verilmektedir.

Son sınıfta olan öğrenciler mezun olduktan sonra da 12 ay içerisinde staj yapabilmektedir.

Erasmus+ staj hareketliliği başvuruları bir sonraki akademik yıl için alınmaktadır.

Öğrencinin YÖKDİL, YDS ve ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası dil sınavlarından en az 100 üzerinden 60 puan aldığını gösteren belgesi yoksa Erasmus+ öğrencileri için düzenlenecek dil sınavına girmek zorundadır.