Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İletişim ve Tasarımı








  İletişim ve Tasarımı Bölümü Olarak Uygulamalı Derslerimiz ve Olanaklarımız


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi(GSF) İletişim ve Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Büşra Kamacıoğlu bölümün uygulamalı dersleri hakkında bilgi verdi.


İletişim ve Tasarımı Bölümü bilgi çağının gereksinimlerine ayak uydurabilen öğrenciler yetiştirmek hedefi ile Uluslararası akreditasyon kurulu AQAS tarafından onay alınarak 2018 yılında müfredatını güncellemiş ve müfredatta “Multimedya” alanına odaklanmıştır. Eğitim Programlarının Akreditasyonu ile Kalite Güvence Ajansı (AQAS) hem akademik dernekler hem de yükseköğretim kurumlarından oluşan kar amacı gütmeyen bağımsız bir kuruluştur. Almanya’da 2002’de kurulan kurum uluslararası partner kurumlar ile ortak ve çift diploma programlarının akreditasyonunu değerlendirmektedir. Verdiği akreditasyon programın bölümün verdiği eğitimin Avrupa standartları ve ilkelerine uygun olduğunu belgelemektedir.

İletişim ve Tasarımı Bölümü öğrencilerimiz 1. Sınıfta “Temel Sanat Eğitimi I ve II” dersleri ile temel olarak sanat eğitimi almakta ve  “Görsel İletişim Tasarımı” dersi ile birlikte temel seviyede program kullanmaya başlamaktadırlar.  2. ve 3. sınıfta Güz ve Bahar döneminde “Multimedya I- Multimedya II- Multimedya II- Multimedya IV” şeklinde 4 ayrı Multimedya derslerimiz bulunmaktadır. Multimedya derslerinin içerikleri teorik ve uygulama şeklindedir. Derslerin amacı; İki boyutlu hareketli ve hareketsiz tasarımların yapım aşamasını öğrenmek, amaca uygun tasarımlar yapmak ve yaptıkları tasarımları sunabilmektir. Bu dersler kapsamında “Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, InDesign, Adobe After Effect” gibi tasarım programlarının uygulamalı eğitimleri verilmekte öğrencilerin özgün tasarım dillerini keşfedebilmelerine yönelik “deneysel” projelerle desteklenmektedir. Ayrıca “Ses Tasarımı ve Uygulamaları” , “Dijital Video Kurgu” derslerimizle öğrenciler video çalışmaları da gerçekleştirmektedir.

Uygulama dersleri Mac laboratuvarında ve PC laboratuvarında gerçekleştirilmektedir. Dönem sonlarında 3-4 kişilik bir jüri oluşturulmakta ve öğrencilerimiz dönem boyunca yaptığı çalışmaları fikir ve tasarım aşamalarıyla birlikte jüri üyelerine sunmaktadır. Buradaki amaç öğrencilerimizin henüz öğrenciyken tasarımını yaptıkları işi sunabilme ve savunabilme becerisi kazanmalarıdır. Geleneksel yöntemlerle ya da dijital olarak yapılan uygulama çalışmaları da dönem sonlarında sergilenmektedir.

Müfredatımızda yer alan 12 seçmeli ders ise öğrencilerin iyi birer iletişim tasarımcısı olabilmeleri için “disiplinler arası” bir eğitim almalarına olanak sağlanmaktadır. Gerek üniversite içinde düzenlenen etkinlikler gerekse şehirde gerçekleşen sanat ve tasarım etkinliklerine yapılan gezilerle öğrencilerin “yaratıcı” bireyler olarak gelişimleri desteklenmektedir.


Arş. Gör. Büşra Kamacıoğlu