Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İletişim ve Tasarımı








 Güzel Sanatlar Fakültesi ile Kariyer Merkezi Toplantı Gerçekleştirdi!


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) toplantı salonunda 18 Ağustos Perşembe günü saat 13.00’da Kariyer Merkezi birimi uzmanları ve GSF öğretim üyelerinin katılımıyla toplantı gerçekleştirildi.


Düzenlenen toplantıda Kariyer Merkezi Birimi, öğrencilere daha kolay ulaşabilmek ve bölümlerden gelen talepler doğrultusunda birimin faaliyetlerine yön verebilmek için Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinin görüşlerini aldı. Kariyer Merkezi Uzmanı Recep Bozan; staj süreçleri, akran mentörlüğü programı, bölümlere özel iş ilanları gibi merkezin yaptığı faaliyetler hakkında bölüm başkanlarına detaylı bilgiler verdi. Görüşmeler yapılan bazı kurumsal firmalar hakkında detaylar verirken, bölümlerde yapılan etkinliklerin kariyer merkezi aracılığıyla yapılmasının daha etkili olacağının altını çizdi. Karşılıklı beklenti ve taleplerin görüşülerek, yapılacak çalışmalara yön verilmesinin daha etkili sonuçlar üreteceği üzerine karar kılındı.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü (İngilizce) Bölüm Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. İbrahim Erol konuyla ilgili görüşlerini şu şekilde ifade etti:

“Piyasada çalıştığım firmalar bizden öğrenci istiyorlar. Bu noktada öğrencilerimizden de çok ciddi bir talep var. Özellikle iş arayışı ve staj konusunda çok fazla talep alıyoruz. Bildiğiniz üzere inşaat sektörü dönem dönem kilitleniyor ve öğrencilerimiz işsiz kalıyor veya staj yapamıyor. Biz öğrencilerimizi yönlendirdiğimiz halde çok fazla açıkta kalan öğrencimiz var. Bölümümüzde hem şantiye hem ofis stajı oluyor. Bu sebeple bu süreçte iki kere desteğe ihtiyaç duyuyoruz. Firma kataloğu oluşturup öğrencilerimizi firmalara bu şekilde yönlendirmek istiyoruz. CV bankası, portfolyo bankası oluşturulabilir diye düşünüyoruz. Çünkü öğrencilerimiz portfolyo ile öne çıkıyor. Firmalar daha çok öğrencilerin portfolyolarıyla ilgileniyor.”

Kariyer Merkezi Toplantısı 1

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan ise fakülte bazında neler yapılabileceği, bu noktada kariyer merkezinin GSF’ye önerilerinin neler olabileceği gibi soruların altını çizdi. Toplantıda Kariyer Merkezi Uzman Yardımcısı Aytuğçe Atilla, Kariyer Merkezi Uzmanı Recep Bozan ve Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Metin Kuş da görüşlerini aktardı.

Kariyer Merkezi Uzman yardımcısı Aytuğçe Atilla görüşlerini “Öğrenciler bize de staj ve iş imkânı için başvuruyor. Biz de bu noktada bölümlerle iletişime geçiyoruz. Bazı ihtiyaçlar spesifik oluyor, bunun için bölüm ve fakülte bazlı atölyeler düzenleyebiliriz. Bu yıl faaliyete geçecek bir projemiz var. Öğrencilerin pratik kazanmaları için Ekim ayında okul açmayı planlıyoruz. Okul içinde bir okul gibi olacak. Kurumlardan gelen kişiler bir ay boyunca eğitim verecek. Bir ay sonunda ise final sınavları yapılacak. Başarılı bulunan öğrenciler adı duyulmuş firmalarda iş ve staj imkânı elde edebilecek.” şeklinde aktararak gerçekleştirilecek faaliyetlerle ilgili bilgilendirmede bulunurken; Kariyer Merkezi Uzmanı Recep Bozan “Şu an bir yazılım satın almak için görüşmeler yapıyoruz. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ile görüşme halindeyiz. Yetenek kapısı ve ulusal staj merkezi projeleri var. Öğrencilere bu yönlendirmeleri de yapıyoruz. Bu noktada sisteme üye olan öğrenci sayımız çok az, bu sayıyı arttırmak için öğrencileri bilgilendirmeliyiz.” diyerek öğrencileri bilgilendirme gerekliliğine odaklandı.

Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Metin Kuş ise görüşlerini şu şekilde ifade etti:

“GSF olarak hemen hemen her zaman karşılaştığımız zorluklardan en büyüğü teorik eğitimler. Bölümlerimiz uygulamalı olduğu için zorluklar yaşıyoruz. Yapılacak çalışmaların GSF olduğu için farklı bir gözle bakılarak hazırlanması gerekiyor. Buna özellikle dikkat edilmeli. Öğrencilerimizin çalışma alanı kelimeler değil, ezber üzerinden değil. Bizim öğrencilerimizi farklı kılan özellik kendi üretimleri. Portfolyo da bu noktada görseller üzerinden bunu sağlıyor. Uygun görülen sıklıkta öğrencilerimize Kariyer Merkezi tarafından bilgilendirme ve oryantasyon yapılmalı. Diğer tüm bölümlerde öğrenilmiş bilginin öğrenciye aktarılma süreci var. Biz ise öğrenciden yapmasını istiyoruz, onun gücünü takviye ediyoruz, önünü açıyoruz, katkı sağlıyoruz. Bu anlamda GSF öğrencileri için daha çok bilgilendirme yapılmasını talep edebiliriz.”

Öğretim üyelerinin görüşleri alındıktan sonra Recep Bozan, oryantasyon ve akran mentörlüğü faaliyetlerinden ve bu faaliyetlerin sonucunda ise olumlu dönüşler alındığından bahsetti. Öneriler doğrultusunda yeni faaliyet planlamalarının yapılacağı konuşuldu ve toplantı sona erdi.

Katılım gösteren tüm öğretim üyelerine ve Kariyer Merkezi uzmanlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz.