İletişim ve Tasarımı

Güzel Sanatlar Çocuklar İçin Tasarladı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) ve Make-a-wish işbirliğinde düzenlenen “Bir Dilek Tut ile Çocukların Hayallerini Gerçekleştiriyoruz” sosyal sorumluluk projesinin son etabında 7 Aralık Çarşamba günü çocukların hayallerini gerçekleştirmek için kullanılacak E-kart tasarımları yapıldı.

Hayati tehlikesi olan hastalıklarla mücadele eden çocukların dileklerini gerçekleştirme ve bu sayede umut, dayanma gücü ve sevinç duygularını güçlendirme hedefiyle yola çıkan sosyal sorumluluk projesinin son etabı olan “E-kart Tasarım Atölyesi” etkinliğinde, Make-a-wish ekibiyle birlikte İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri e-kart tasarımları yaptı.

Projenin son etabında İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) öğrencilerinden yaklaşık olarak yirmi öğrencinin katıldığı “E-Kart Tasarım Atölyesi” 7 Aralık 2022 saat 14.00’da İstanbul Gelişim Üniversitesi J Blok 251 Nolu derslikte Öğr. Gör. Kerem Yüksekoğlu’nun katkılar gerçekleşti. Yaklaşık 3 saat süren atölye süresince öğrenciler“Yeni Yıl” teması ile çeşitli tasarımlar oluşturdu. Atölye sonunda tasarımlarını birbirleri ile paylaşarak üzerinde fikir alışverişlerinde bulunuldu. Atölye kapsamında tasarlanan e-kartlar Make-a-wish ekibiyle paylaşıldı ve çocukların dileklerini gerçekleştirmek için internet üzerinden satışa çıkarılacak.

“Tasarımı Çocukların Dileklerini Gerçekleştirmek İçin Araç Olarak Kullandık”

Yürütücülüğünü Arş. Gör. Ayten Bengisu Cansever’in, Arş. Gör. Eliz Mutlu’nun, Arş. Gör. Tuğçe Öztürk’ün ve Arş. Gör. Mustafa Dallı’nın üstlendiği projenin son etabını oluşturan etkinlik sonucu yaklaşık 20 adet E-kart tasarımı ortaya çıktı. Arş. Gör. Eliz Mutlu “E-kart Tasarım Atölyesi” etkinliği hakkında “Güzel Sanatlar Fakültesi olarak sosyal sorumluluk projemizin son etabında tasarımı, çocukların dileklerini gerçekleştirmek için bir araç olarak kullanmak ve Make a wish derneğine destek olmak bizleri çok mutlu etti” diyerek görüşlerini ifade etti.

Bir Dilek Tut ile Sosyal Sorumluluk Projemizi Tamamladık

“E-kart Tasarım Atölye” etkinliğinin de tamamlanması ile İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) ve Make-a-wish iş birliğinde düzenlenen “Bir Dilek Tut ile Çocukların Hayallerini Gerçekleştiriyoruz” Sosyal Sorumluluk Projesinin sonuna gelindi. sonunda geldik. Bizlere böyle bir imkân sundukları için işbirliği gerçekleştirdiğimiz Bir Dilek Tut Derneği’ne de minnetlerimizi sunuyoruz. Tüm süreç boyunca çocuklar için gerçekleştirdiğimiz projemize destek olan Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanlarına ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.