Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İletişim ve Tasarımı








 Erasmus+ Öğrenim ve Staj hareketliliği hakkında bilinmesi gerekenler!


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) öğrencileri, Erasmus+ Programı kapsamında hem öğrenim hareketliliği hem de staj hareketliliğine başvuru yapabilirler. Erasmus+ ile ilgili iş akış süreci hakkında bilinmesi gereken temel bilgiler derlendi.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) öğrencileri, Erasmus+ Programı kapsamında hem öğrenim hareketliliği hem de staj hareketliliğine başvuru yapabilirler. Öğrenim hareketliliği faaliyeti, yükseköğretim kurumunda kayıtlı (TC vatandaşı olan ve olmayan) bir öğrencinin öğreniminin bir bölümünü ikili anlaşma ile ortak olunan yurtdışındaki yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesidir. Faaliyet süresi aynı akademik yıl içerisinde tamamlanabilecek 3 ile 12 ay arasında bir süreyi kapsar. Öğrenim hareketliliği için belirlenen aylık hibe tutarları 27 AB ülkesinin yaşam standartlarına göre belirlenmiştir.

Öğrenciler aynı zamanda Avrupa Birliği üyesi ülkelerdeki iş yeri uygulamalarına katılarak hazırlanan Erasmus+ staj hareketliliğinden de yararlanabilirler. Öğrenciler Erasmus+ staj faaliyetlerine özel ve kamu kurum ve kuruluşlarında, eğitim ve araştırma merkezlerinde katılabilirler. Staj ve kabul edilecek kurumun belirlenmesi öğrencilerin sorumluluğundadır.

Başvuru Koşulları

Her akademik yılı için başvuru şartlarında farklılıklar olabilmektedir. Bu nedenle güncel şartlar, ilgili akademik yıl için duyurulan ilân metninde belirtilmektedir. Bununla birlikte genel esaslar aşağıda listelenmiştir:
  1. Öğrencinin programa katılacağı dönemde en azından ikinci sınıf olması ve mezuniyet öncesi en az 30 ECTS değerinde denkliği yapılabilecek dersin bulunması,
  2. Genel not ortalaması (GNO)'nın Ön Lisans/Lisans seviyesinde en az 2.20/4.00, Yüksek Lisans ve Doktora düzeyinde ise en az 2,50/4.00 olması.

Not:  Hareketliliğe katılacak öğrencilerin tam zamanlı olması ve eğitim alacağı dönem için 30 ECTS (AKTS) kredisini takip edebilecek ders yükünün olması gerekmektedir

Erasmus+ öğrenim hareketliliği başvuru belgeleri, değerlendirme süreci ve hibe desteği ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Erasmus+ staj hareketliliği başvuru belgeleri, değerlendirme süreci ve hibe desteği ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız.

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin ikili anlaşma imzaladığı üniversitelerin listesine ulaşmak için tıklayınız.

Ayrıca, Erasmus+ öğrencilerinin yurtdışındaki akış şeması aşağıdaki gibidir:
 
Erasmus + Giden Öğrenci İş Akışı Adımları

Erasmus+ İş Akış Şeması

Erasmus+ Programı hakkında daha detaylı bilgi almak için Dış İlişkiler Koordinatörlüğü web sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Erasmus+ öğrenim ve staj hareketliliğinden yararlanacak öğrencilerimize başarılar dileriz.