Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İletişim ve Tasarımı








 Arş. Gör. Bengisu Cansever ve Arş. Gör. Büşra Kamacıoğlu TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali Ön Jüri Değerlendirmesine Dair Görüşlerini Paylaştı


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından düzenlenen TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali’ne başvuran 3227 film arasından 40 adet film ön jüri değerlendirmesiyle seçildi. Ön jüri üyelerinden olan İletişim ve Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Ayten Bengisu Cansever ve Arş. Gör. Büşra Kamacıoğlu sürece ilişkin görüşlerini paylaştı.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından düzenlenen TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali’ne başvuran 3227 film arasından 40 adet film ön jüri değerlendirmesiyle seçildi. Kurmaca, Belgesel, Deneysel ve Animasyon olmak üzere her kategoriden ilk 10’a girmek için filmler yarıştı.

Akademisyen Ayten Bengisu Cansever, Yönetmen-Yazar Biriz Öztüzemen, Yönetmen Burak Demirkol, Akademisyen Büşra Kamacıoğlu, Gazeteci-Sanat Eleştirmeni Deniz Ali Tatar, Akademisyen Eda Çekemci, Yardımcı Yönetmen-Çevirmen Erdem Doğan, Yönetmen Furkan Yazgeç, Akademisyen Hakan Aşkan, Yazar Işıl Gündoğdu, Yönetmen Kerem Yükseloğlu, Akademisyen Mustafa Dallı, Akademisyen Okan Kırbacı, Akademisyen-Yönetmen Ömür Kınay Alkan, Akademisyen Özcan Demir ve Akademisyen Zuhal Akmeşe’den oluşan değerli ön jüri ekibi tarafından Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın başkanlığında filmler değerlendirildi.

Ön jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda her kategoride 5 yabancı 5 yerli filmin bulunduğu 10 film ve toplamda 40 film finalist oldu. Bu filmler aşağıda yer almaktadır:
 
Kurmaca Kategorisi Finalist Filmler
Cadde La Notte Su Dı Me – Bruno Ugioli, Ricardo Menicatti (İtalya)
Dördüncü Duvar – Mehmet Kaan Karataş
Feeling Through – Doug Roland (Birleşik Krallık)
Kulak Misafiri – Ahmet Toğaç
Sıradan Bir Gün – Arda Gökçe
Servis – Ramazan Kılıç
Spotted Yellow – Baran Sarmad (İran)
Susam – Sami Morhayim
The Bathtub – Sergi Marti Maltas (İspanya)
 
Deneysel Kategorisi Finalist Filmler
A Song- Rene Reinhardt, Thadeusz Tischbein (Almanya)
Çerçeve – Berk Sata, Mert Sata
Dış Hatlar – Erinç Durlanık
Headshot – Saki Çimen
Larva – Volkan Güney Eker
Mixi – Jyotsna Puthran (Hindistan)
Revolykus – Victor Orozco Ramirez (Almanya)
Squared – Helena Gudkova (Ukrayna)
“Şey” – Burak Budak
The Pleasure of Killing Bugs – Leonardo Martinelli (Brezilya)
 
Belgesel Kategorisi Finalist Filmler
Ballada For Galilei – Ralitza Dimitrova (Bulgaristan)
Çeşme – İlayda İşeri
Çocuklar Aşkına – Ahmet Mücahid Aydoğan
Donuk Bakışlar – Rıdvan Karaman
Elong E’nabe – Niels Devlieghere (Belçika)
Ka Mano Moana – Lotte Twaalfhoven (Hollanda)
Kelebek Adam – Enis Manaz
My Dad, The Camera and I – Felipe Camargo De Moura Campos (Brezilya)
Sürgünde Bir Yıl – Malaz Usta
We Have One Heart – Katarzyna Warzecha (Polonya)
 
Animasyon Kategorisi Finalist Filmler
Factory – Azar Mansoori (İran)
Girl And Cloud – Shokir Kuziboy Ugli Kholikov (Özbekistan)
Gün Işığı – Baturay Tunçat
In The Woods – Ilgın Saçan
Kauai – Aysun Karaosman
Korosi – Burcu Özkan
Oyun – Önder Menken
The White Whale – Amir Mehran (İran)
The Seine’s Tears – Yanis Belaid, Eliott Benard, Nicolas Mayeur, Etienne Moulin, Hadrien Pinot, Lisa Vicente, Philippine Singer, Alice Letailleur (Fransa)
Yallah! – Nayla Nassar, Edouard Pitula, Renaud De Saint Albin, Cecile Adant, Anais Sassatelli, Candice Behague (Fransa)
 
Filmlerin ön değerlendirmesinde yer alan İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim ve Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Ayten Bengisu Cansever TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali’ni şu şekilde değerlendirdi:

“20 Kasım 2021 tarihinde başlayan TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali’miz oldukça yoğun ilgi gördü ve biz ön jürilere de çok iş düştü. Gerçekten her filmi detaylıca izleyip tartışarak puanladık. Oldukça yoğun ama bir o kadar da keyifli bir süreç oldu. Finalist olan filmlerimiz tüm ön jürilerle ortak noktada buluştuğumuz ve gerçekten başarılı olduğuna inandığımız filmler oldu. Şimdi bundan sonrasında gözler 27 Şubat günü gerçekleşecek olan Gala gecesinde.”

Ön jüri üyesi olan İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İletişimve Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Büşra Kamacıoğlu ise TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali’nin ön değerlendirme süreci hakkında görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali’ne ilgi oldukça fazlaydı. Çok çeşitli ülkelerden farklı yaş ve meslek gruplarından, çeşitli temalardan film başvuruları geldi. Filmleri izlemek ve değerlendirmek çok keyifli bir süreçti. Her kategoriden 10’ar film finalist film olarak belirlendi ve başarılı filmler jüriye sunuldu. Ön jürilerin her biri değerlendirmelerini oldukça objektif ve saydam bir ortamda yaptı. Böyle bir sürece dâhil olmaktan mutluluk duydum. Gala gecesi ödül kazanan filmleri görmek için hepimiz heyecanlıyız.”

Festival jürisi tarafından finalist filmler arasında yapılacak değerlendirmenin ardından ödül kazanmaya hak kazanan ilk üç film, 27 Şubat gecesi düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.