03 Kasım 2023 Cuma
“İleri Dönüşüm Atölyesi: Atık Şişelerden Dönüştürülmüş Sürdürülebilir Ürünler” Sosyal Sorumluluk Projesinin İlk Adımı Gerçekleşti!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı & İletişim ve Tasarımı Bölümleri tarafından düzenlenen “İleri Dönüşüm Atölyesi: Atık Şişelerden Dönüştürülmüş Sürdürülebilir Ürünler” sosyal sorumluluk projesinin ilk adımı Studio Le Fond ziyareti ile 24 Ekim 2023 Salı günü gerçekleşti.
“İleri Dönüşüm Atölyesi: Atık Şişelerden Dönüştürülmüş Sürdürülebilir Ürünler” sosyal sorumluluk projesi “Cama Dokunmak” temasıyla, sürdürülebilirliğin öğrenciler tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamaya çalışan bir hareket olarak kurgulanmıştır. Arş. Gör. Gökçe Uzgören, Arş. Gör. Merve Karadaban ve Arş. Gör. Büşra Kılıç’ın yürütücülüğünde planlanan ve üç etaptan oluşacak olan projenin ilk ayağı için İstanbul’da yeni açılmış olan Studio Le Fond isimli ileri dönüşüme odaklanmış bir atölye ile iş birliği yapılması amaçlanmıştır. Studio Le Fond anlaşmalı olduğu restoranların da desteğiyle çöpe gitmek üzere olan atık cam şişeleri topluyor, dezenfekte ediyor, kesime gönderiyor ve keyifle kullanabilecek tasarımlarla tekrar hayata kazandırıyor. Sürdürülebilirlik ve sadelik anlayışı ile ileri dönüştürdükleri, çevreye duyarlı, tekrar kullanılabilir, tamamen doğal malzeme ve içeriklerle üretilmiş ürünleri hizmete sunmaktadır.
Yürütülen proje ile atıkların dönüşümü ile ilgili öğrencilere bir farkındalık sunma amacı taşınmaktadır. Atıklar arasında en değerlilerden olan camın nasıl yeniden kullanılabileceği hakkında öğrencilere bir “ileri dönüşüm vizyonu” katmak ve bu vizyonla tekrar tasarım üzerine bakış açısı geliştirmek projenin en önemli ayaklarından birini oluşturacaktır. Bu anlamda “ATMA, DÖNÜŞTÜR!” sloganı ile çevreyi yeniden gözden geçirmek ve bu vizyon ile tasarım faaliyeti içinde dönüşüme katkı sunmak hedeflenmektedir.
Studio Le Fond’da İleri Dönüşüm Hakkında Sunum ve İleri Dönüşüm Atölyesi Yapıldı
Proje kapsamında, Studio Le Fond’un kurucusu Tuğçe Uzgören Şahin ile görüşülmüş ve proje detaylandırılmıştır. Birinci etapta Studio Le Fond’un ofisinde 10 öğrenciye “İleri Dönüşüm” sunumu yapılmış ve Studio Le fond’un atık şişelerden yaptığı ürünler tanıtılmıştır. Bunun yanında yine firma ofisinde öğrencilere, atık malzemelerden “ileri dönüşüm” atölyesi (workshop) gerçekleştirilmiş ve birinci etap son bulmuştur.
“İleri Dönüşüm Atölyesi: Atık Şişelerden Dönüştürülmüş Sürdürülebilir Ürünler” sosyal sorumluluk projesine katkı sağlayan tüm öğretim elemanlarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.