Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı








 “Herkes İçin Eşit Bir Dünya” sosyal sorumluluk projesinin ilk etabı gerçekleştirildi!


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından düzenlenen “Herkes İçin Eşit Bir Dünya: Engelleri Birlikte Aşıyoruz” başlıklı sosyal sorumluluk projesinin ilk etabı tamamlandı.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından düzenlenen “Herkes İçin Eşit Bir Dünya: Engelleri Birlikte Aşıyoruz” başlıklı sosyal sorumluluk projesinin ilk etabı tamamlandı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden Arş. Gör. Ayşe Seray Engin, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nden Arş. Gör. Merve Karadaban ile Arş. Gör. Ezginaz Kara’nın yürütücü olarak yer aldığı “Herkes İçin Eşit Bir Dünya: Engelleri Birlikte Aşıyoruz” isimli sosyal sorumluluk projesinin ilk etabı 13 Kasım 2024 Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Projenin ilk etabında, proje ekibi tarafından Şişli ilçesinde yer alan ve toplumun dezavantajlı gruplarından olan down sendromlu bireylerin çalıştığı “Down Cafe” ziyaret edildi. Burada down sendromlu çalışan bireyler ile birebir iletişim kuran proje ekibi, bu kafenin nasıl hayata geçtiğine ve neler yaptığına dair yetkililer ile görüşme imkânı buldu. Proje ekibi, ikinci etapta ise toplumun bir diğer dezavantajlı grubunu oluşturan görme engelliler hakkında farkındalık yaratmak için “Diyalog Müzesi”ni ziyaret edecek. Üçüncü etapta ise, yine proje ekibi tarafından her iki ziyaret sırasında çekilen fotoğraflardan bir sergi oluşturtulacak.
 
Projenin temel amacı doğrultusunda, toplumun dezavantajlı kesimlerini oluşturan Down sendromlu ve görme engelli bireylerle doğrudan etkileşim kurarak, bu bireylerin yaşamlarına dair farkındalık oluşturmak ve sosyal sorumluluk bilincini güçlendirmek istenmektedir. Proje, Down sendromlu bireylerin çalışma ortamlarını gözlemleyerek onların yeteneklerinin ve katkılarının takdir edilmesini sağlamayı, görme engelli bireylerin deneyimlerini birebir yaşayarak empati geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu etkileşimler sonucunda, hem katılımcılar hem sergiyi gören öğrenciler, hem de toplumun geneli, farklılıkları kabul etme ve bu bireylerin toplumun aktif üyeleri olarak kabul edilmesine yönelik daha bilinçli bir bakış açısı kazanacaktır. Projenin sonunda sergilenecek olan fotoğraf köşesi, bu farkındalık sürecini geniş kitlelere ulaştırmayı hedefleyerek, kapsayıcı bir toplum inşa etme yolunda önemli bir adım atılmasına katkı sağlayacaktır.

Projeye katılan araştırma görevlisi hocalarımıza teşekkür ederiz.