Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı








 Teoriden Pratiğe: Mimari Teknik Çizim Atölyeleri Başladı!


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü tarafından, bölüm öğrencilerinin ilk yılda edindikleri mimari teknik çizim bilgilerinin pekiştirilmesini amaçlayan atölye serisi başladı.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nün “ICM255 Yapı ve Konstrüksiyon Bilgisi I” dersi kapsamında, dersi alan öğrencilere mimari teknik çizimin temellerini aktarmayı ve öğrencilerin geçmiş yıllarda edindikleri bilgileri pekiştirmeyi hedefleyen “Teknik Çizim Atölyesi”, 7 Kasım 2022 Pazartesi günü saat 12.30-14.00 aralığında, İGÜ K Blok (Gelişim Tower) 14. kat tasarım stüdyosunda gerçekleştirildi. Yürütücülüğünü Öğr. Gör. Selcen Nurcan Keskin Urmak’ın üstlendiği atölyeye yaklaşık olarak 40 (kırk) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencisi katıldı.

Atölye serisinin ilk etabını oluşturan etkinlikte, öğrencilere öncelikle ölçekli çizim konusunda bilgi verildi. Gerçek ölçünün; 1/1, 1/10, 1/20 ve 1/50 ölçeklerdeki karşılığının, kâğıda nasıl bir detay düzeyi ile aktarılması gerektiğine değinildi. Ardından örnek bir planın; aks çizgileri, kolon, duvar yerleşimlerinin 1/50 ölçekte nasıl çizileceği, çizgi kalınlık ve sürekliliklerine değinilerek anlatıldı. Son olarak ise, iç mekânda açılır/kapanır pencere çizimi detayları, püf noktaları ile uygulamalı olarak anlatıldı.  Katılımcı öğrencilere, örnek bir iç mekânın 1/50 ölçekte nasıl bir çepere sahip olacağı uygulamalı olarak gösterildi.

“Öğrencilerimize Mesleki Anlamda Kendilerini Geliştirebilmeleri Adına Faydalı Olabilmek Gurur Verici”

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ikinci sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen atölye çalışmasına, öğrencilerin gösterdiği ilgiden ötürü mutlu olduğunu belirten Öğr. Gör. Selcen Nurcan Keskin Urmak, öğrencilerin kendilerini daha da donanımlı hâle getirmek adına eksiklik hissettikleri her alanda, öğretim elemanlarına başvurabileceklerini göstermenin ve mesleki anlamda kendilerini geliştirebilmeleri adına faydalı olabilmenin gurur verici olduğunu vurguladı. Son olarak, kendisine bu imkânı veren ve süreç içinde her zaman desteklerini sunan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanlığına teşekkürlerini iletti.

Öğr. Gör. Selcen Nurcan Keskin Urmak’a öğrencilerimize aktardığı değerli bilgilerden ötürü teşekkür ederiz.