Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı








 Öğr. Gör. Dr. İbrahim Erol Doktora Tez Savunmasını Başarıyla Geçti!


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (Tr&İng) Bölümlerinden Öğretim Görevlisi İbrahim Erol, doktora tez savunmasını gerçekleştirerek, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Mimarlık Anabilim Dalı, Mimarlık Programı’ndaki doktora eğitimini başarıyla tamamladı.


 “Kapalı Spor Tesislerinin Salgın Hastalık Süreçlerinde Yeniden İşlevlendirilmesine Yönelik Bir Tasarım Rehberi” başlıklı doktora tezini başarıyla savunan Erol, “Bu çalışmamı, tez konumu belirlememde etkili olan salgın hastalık süreçlerinin bir daha yaşanmaması temennisiyle, salgınlarda ve diğer afetlerde hayatını kaybeden başta sevdiklerim olmak üzere tüm insanlarımıza ithaf ediyorum.” diyerek görüşlerini paylaştı.

Öğr. Gör. Dr. İbrahim Erol’un “Kapalı Spor Tesislerinin Salgın Hastalık Süreçlerinde Yeniden İşlevlendirilmesine Yönelik Bir Tasarım Rehberi” başlıklı doktora tezine ait özet ise şu şekildedir: “Salgın hastalıklar, tarih boyunca çeşitli zaman aralıklarında meydana gelerek, şehirleri, ülkeleri ve bazen dünyanın büyük bir kısmını etkisi altına alarak maddi ve manevi zararlara sebep olagelmiştir. Bilimde yaşanan gelişmeler ve gelişen teknolojiler sayesinde geçmişte yaşanan birçok salgının tekrarlanması engellenebilse de yeni bir salgın hastalığın ortaya çıkmasıyla birlikte tüm süreç yeniden yaşanabilmektedir. Salgın hastalığa ilişkin tanımlamalar yapılması ve tedavi süreçlerinin hayata geçirilebilmesi sürecinde geçen zaman, yayılma hızına bağlı olarak salgınların toplumlar üzerindeki etkisini arttırabilmektedir. Solunum yoluyla bulaşan bir salgın hastalık söz konusu olduğunda, sosyal hayatın akışında değişiklikler yaşanabilmektedir. Mimarlık disiplini de diğer tüm disiplinlerde olduğu gibi bu değişikliklerin etkisi altında kalabilmektedir. Bazı yapılar salgın sürecinde geçici olarak işlevsiz kalabilmekte iken, sağlık yapıları ise salgına yönelik olarak yeniden biçimlendirilebilmektedir. Bu olağan dışı durum, sağlık hizmetlerinde aksamalara ve kısıtlamalara sebep olabilmektedir. Tezin konusu kapsamında, solunum yoluyla bulaşan salgın hastalık süreçlerinde sağlık hizmetlerinin sürdürülebilmesi için mevcut yapı stokunun yeniden işlevlendirilmesi stratejisi değerlendirilerek, kapalı spor tesisleri üzerinden bir tasarım rehberi geliştirilmiştir.”

Öğr. Gör. Dr. İbrahim Erol’u doktora eğitimini başarıyla tamamlamış olmasından dolayı tebrik eder, akademik kariyerinde başarılar dileriz.