Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı








 İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğrencimiz Hazal Güneş’in Mimarlık ve Tasarım Platformu ARCHOLE’de İlk Yazısı Yayımlandı


İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 4. sınıf öğrencisi Hazal Güneş, mimarlık ve tasarım platformu olan ARCHOLE ekibine yazar olarak katılmış ve ilk yazısı “Legolardan İlham Alınarak Tasarlanmış COMFORT TOWN” başlığı ile yayımlanmıştır.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 4. sınıf öğrencisi Hazal Güneş, mimarlık ve tasarım platformu olan ARCHOLE ekibine yazar olarak dâhil oldu. Öğrencimiz ile ARCHOLE’e dâhil olma süreci ve yayınlanan ilk yazısı üzerine bir röportaj gerçekleştirdik.

Merhaba Hazal. Öncelikle bize biraz kendinden bahseder misin?

Merhabalar, ben Hazal Güneş. Bursa'da doğdum, Gaziantep'te büyüdüm. Şu anda İstanbul Gelişim Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünde son sınıf öğrencisiyim. Dışa dönük, sosyal bir insanım. Çevreme, doğaya, hayvanlara çok duyarlı biriyimdir. Gezmeyi keşfetmeyi, yazıp çizmeyi çok severim. 2 tane kedim ve 4 kişilik çekirdek bir ailem var.
 
ARCHOLE Platformu’na yazar olarak dâhil olduğunu biliyoruz. Öncelikle tebrik ederiz. Bize biraz platformdan bahseder misin, iç mimarlık ve çevre tasarımı mesleği ile ilişkisi nedir?

Teşekkür ederim. Büyük bir zevkle bahsederim. ARCHOLE Platformu’nda mimarlığa, iç mimarlığa, tasarıma dair birçok şey bulabilirsiniz. Enteresan mimari bilgilerden tasarım ürünlerine, çeşitli iş birliklerinden mimari ve kentsel projelere kadar bir çok içerik mevcut. Platform sayesinde sektörün güncel eğilimlerini takip edip, dünyanın dört bir yanından farklı mimari ve tasarımsal bilgilere ve haberlere erişebiliyorsunuz İç mimarlık ve çevre tasarımı mesleğindeki herkesin zevkle ilgilenip okuyabileceği bir platform diyebilirim.
 
Öğrencilik hayatın devam ederken bu tür platformlarda meslek alanınla ilgili üretim yapıyor olmanın  üniversite eğitimin açısından ne gibi avantajları olduğunu düşünüyorsun?

Öğrencilik hayatımda buna benzer üretimlere dahil olmak öncelikle eğitim hayatımın dolu dolu ve verimli geçmesini sağlıyor. Bunun yanında öğrencilik hayatım sonrası için de güzel bir sosyal bakış kazandırdığını düşünüyorum. İş hayatında bu tür sosyal işlerde bulunmak sizi öne çıkarabiliyor. Bunun yanında içerik üretmek okul projelerinde de daha çeşitli ve ilginç bakış açıları sunabiliyor. Çünkü çok fazla okuyup araştırıyorum ve bu da bana herkesten başka bir bakış açısı sunuyor zaman zaman. Üretmek, tasarım yapmak anlamında avantaj sağlayan bir durum oluyor.
 
İlk yazın “Legolardan İlham Alınarak Tasarlanmış COMFORT TOWN” başlığı ile yayınlandı. Bu konuyu seçme nedeninden ve yazının içeriğinden kısaca bahsedebilir misin?

Geçen yıl Ukrayna'ya gitme fikriyle oradaki şehirlerdeki enteresan yerleri araştırmıştım ve Comfort Town Projesi’ni o zaman not etmiştim. Genel olarak bahsettiğimde de herkesin dikkatini çeken bir yer oldu. Renkli ve dinamik tasarımı olan bir kent olduğu için insanların dikkatini çeken bir yerleşim. Ayrıca insanlar tarafından çok fazla bilinmeyen bir yer, dolayısıyla insanların bu yerleşim hakkındaki bilgileri okuyup keşfetmesi için ilk yazımın konusunu Comfort Town olarak belirledim. Yazının içeriğinde de 40 hektarlık bir beton geliştirme projesinin detaylarından bahsediyorum.  Yazının başlığında da yer aldığı gibi legolara benzeyen bu proje hakkında detaylı bilgiye ulaşmak isteyenler Archole üzerinden yazının tamamını okuyabilirler.
 
Son olarak seninle aynı bölümde okuyan arkadaşlarına söylemek istediklerin var mı?

Kendimi iç mimarlık ve çevre tasarımı bölümünde okuduğum için çok şanslı ve mutlu hissediyorum. Umarım tüm arkadaşlarım da öyle hissediyordur. En zor ama en zevkli mesleklerden biri bence. Umarım bu bölümde okuyan arkadaşlar da hiç durmadan üretip, okuyup, gezip kendilerini bu meslek için harika bir şekilde geliştiriyorlardır. Mesleğimizin bir yaşam tarzı olduğunu düşünüyorum. O yüzden bu yaşam tarzını seçtikleri için her zaman çok gururlu ve mutlu olmalarını umuyorum. Ben hep bir yazar da olmak istemişimdir küçüklüğümden beri. Şimdi mesleğim hakkında içerik üretiyorum, yazılar yazıyorum. Mesleğimiz çok geniş kanatlara sahip o yüzden çok çeşitli hayat tarzları sunuyor bizlere. Mesleğimizin bu özelliğini değerlendirmelerini diliyorum. Size de bu röportaj için çok teşekkür ediyorum. İyi günler.

Sorularımızı yanıtladığın için biz teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Hazal Güneş’in yazısına ulaşmak için tıklayınız.