Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı








 Dr. Öğr. Üyesi Cansın İlayda Çetin, Uluslararası Araştırma-Geliştirme ve Tasarım Konferansı’nda İki Farklı Bildiri Sunumu Gerçekleştirdi


Dr. Öğr. Üyesi Cansın İlayda Çetin International Conference on Design, Research and Development 2021’de (Uluslararası Araştırma-Geliştirme ve Tasarım Konferansı 2021) iki farklı bildiri sunumu gerçekleştirmiş ve oturum başkanı olarak görev almıştır.


İstanbul Gelişim Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Cansın İlayda Çetin, 15 Aralık- 18 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleşen International Conference on Design, Research and Development 2021’de (Uluslararası Araştırma-Geliştirme ve Tasarım Konferansı 2021) “Fotoğraf-Mimari Simbiyoz İlişkisi’’ ve “Mimari Değerlerin Korunması Sürecine Sistematik Bir Yaklaşım: IUAV Üniversitesi Kampüsü’’ başlıklı iki farklı bildiri sunumu gerçekleştirmiştir.

Uluslararası Araştırma-Geliştirme ve Tasarım Konferansı 2021, Orclever Research and Science Group'un yıllık olarak düzenlediği bir konferanstır. Konferans bu yıl Covid-19 Pandemisi nedeniyle çevrimiçi ortamda gerçekleştirilmiştir. Konferansa AR-GE ve tasarım merkezleri, AR-GE enstitüleri ve laboratuvarları, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, bilim insanları, akademisyenler, teknoloji start-upları, danışmanlar ve kurumsal profesyoneller katılmış ve mühendislik, mimarlık, planlama, tasarım, doğa bilimleri, işletme, iktisadi bilimler, sosyal ve beşeri bilimler alanlarında çeşitli bildiriler sunulmuştur.

Dr. Öğr. Üyesi Cansın İlayda Çetin, bildiri çalışmaları ile ilgili duygu ve düşüncelerini şu şekilde paylaşmıştır:

“Mimari ve fotoğrafın ilişkisinin nasıl daha etkin kullanılacağını sorgulayarak günümüzde fotoğrafın yaygınlaşmasından; mimari algı, değerlendirme ve gelişim açısından nasıl yararlanılabileceğini tartışmayı hedefleyen ve mimarlık-fotoğraf simbiyozuna dayanan ilk sunumumda, fotoğrafın mimariyi değerlendirme ve geliştirme için nasıl daha verimli kullanılabileceğini sorgulayarak günümüzdeki fotoğraf enflasyonundan mimari algı, değerlendirme ve geliştirme anlamında nasıl faydalanılabileceğini tartışmak adına bunu belirlenen dönemler üzerinden değerlendirmeye çalıştım.

İkinci olarak, kültürel mirasın bir parçası olan eski yapıların korunması ve farklı amaçlarla kullanılmasına vurgu yapmayı hedefleyen çalışmamda ise IUAV (Università Iuav di Venezia) Kampüsü adaptasyonunu ele almaya çalıştım. Bu çalışmayı mimari, çevresel ve teknik yönleriyle detaylandıracak bir GZTF (Güçlü Yön, Zayıf Yön, Tehdit, Fırsat) analizi metoduyla gerçekleştirdim.”

Dr. Öğr. Üyesi Cansın İlayda Çetin’i akademik başarılarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.