Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce)








 Öğr. Gör. Taçnur Çoban Öz İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümlerinde Görevine Başladı


Öğr. Gör. Taçnur Çoban Öz, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanat Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı ve İç Mimarlık bölümlerinde 2021-2022 bahar dönemi itibari ile göreve başlamıştır.



Öğr. Gör. Taçnur Çoban Öz, lisans eğitimini 1990 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nde tamamlamıştır. 2021 yılında ise İstanbul Kültür Üniversitesi, Mimari Tasarım Bölümü’nde yüksek lisans eğitimine başlamıştır. Yüksek lisans eğitimine halen devam etmektedir.

Öğr. Gör. Taçnur Çoban Öz, önceki yıllarda farklı vakıf üniversitelerinde proje derslerinde yer almıştır. Bunun yanı sıra sektörde de aktif olarak yer almaktadır. Yer aldığı projelerden bazıları: 1991-1994 yılları arasında, Azerbaycan- Bakü Havalimanı, Türkiye FFD Mimarlığı, Havalimanı VIP Salonu, Ebulfez Elçibey Uçağı mobilya ve malzeme seçimleri de dâhil olmak üzere, havalimanına ait tüm malzeme ve dekorasyon seçimleri, Fenerbahçe Orduevi roof katı, 1. Kolordu Komutanlığı Yemek Salonu, Tarabya ve Aksaray Orduevleri düğün salonları, sauna ve yapıların fotoselli giriş mahallerinin çözümlerinin dekorasyon ve uygulamaları. 2000 yılından bu yana Bahçeşehir’de kendi ofisinde serbest mimar olarak çalışmalarına devam etmiştir. Meslek hayatında geçirdiği 22 yıl boyunca çok sayıda otel, restoran, konuk evi, spa, konut, villa, klinik, mağaza, satış ofisleri, showroomlar,  alışveriş merkezleri, fabrika ve idare binaları, yönetim ofisleri projelerini, proje-uygulama takibi gerçekleştirmiş; otel ve mağaza projelerinde danışmanlık hizmetleri vermiştir.

Öğr. Gör. Taçnur Çoban Öz, yeni başladığı görevi hakkındaki düşüncelerini şu şekilde paylaştı:
“Mimarlık mesleği, kuşkusuz insanı, toplumu, doğayı anlayan ve yaşam denen döngünün tüm bileşenlerinin bir arada ahenk ile yaşamasına olanak veren, çevreyle ilgili sistemin önemli bir aktörüdür. Tasarlarken,  uygularken ve düşünürken dâhi kapsayıcı, eşitlikçi, öngörülü olmak durumundadır. Tüm meslekler gibi, hayat boyu öğrenerek kendini geliştiren, yer, zaman, çevre, ekonomi, doğa, kültür, insan, yönetim biçimleri, bilim, malzeme, psikoloji, sosyoloji gibi faktörlerle daima etkileşim içinde olan, yaşayan bir mekanizmadır. Ben halen İstanbul Kültür Üniversitesi Mimari Tasarım Bölümü’nde mesleğimi besleyen diğer disiplinleri ve dahası insanı anlamak üzerine öğrenmek yolundayım.  Tüm süreçlerini sevdiğim mesleğimi, iş yaşamında edindiğim tecrübe ile yoğrulmuş uygulama pratiklerini,  mesleğe henüz adım atan gençlerle, geleceğin mekân yaratıcıları ile paylaşabilmek mutluluk verici. Bu anlamda İstanbul Gelişim Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum.”
Öğr. Gör. Taçnur ÇOBAN ÖZ’e yeni görevinde başarılar dileriz.