Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce)








 İç Mimarlık Söyleşileri’nin dokuzuncusu Prof. Dr. Genco Berkin’in katılımıyla gerçekleştirildi!


İç Mimarlık ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri tarafından düzenlenen “İç Mimarlık Söyleşileri”nin dokuzuncusu 30 Mart 2022 tarihinde Prof. Dr. Genco Berkin’in katılımıyla gerçekleşti.


Söyleşi, Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda ÜRÜK sunum öncesi Prof. Dr. Genco BERKİN’in öz geçmişini detaylıca sunması ile başladı. Prof. Dr. Genco BERKİN, 1971 yılında Niğde'de doğdu. 1990 yılında Kadıköy Anadolu Lisesi'ni bitirdi. 1995 yılında Lefke Üniversitesi'nde mimarlık eğitimi aldı. 1998 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde mimarlık üzerine yüksek lisans yaptı. 2006 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde doktorasını verdi. 2015 yılında doçent unvanı aldı. Üniversitelerde mimarlık üzerine dersler vermiştir. 2020 yılında profesör unvanı alan Berkin, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nde çalışmaktadır.

Özgeçmişinin takdiminin ardından, sunumuna geçen Prof. Dr. Genco BERKİN öncelikle başarılı bir içmimar veya mimar olmak için zor beğenmek, zevk sahibi olmak ve de gusto olmanın gerekliliğinden bahsetti. İçmimar veya mimarların sahip oldukları bu özellikler ile tasarımları söz konusu olduğunda inisiyatifleri bir başkasına bırakmamaları gerektiğine vurgu yaptı.

Söyleşinin devamın Prof. Dr. Genco BERKİN, “Daima keşfetmek için bak!” başlığında çevremizde yer alan tasarımların detaylarına ve malzemelerine dikkatle bakılmasının bir içmimar için önemine değindi. Carlo Scarpa, Bruno Zevi, Zaha Hadid, Philippe Starck, Bernard Tschumi gibi tasarımcıların tasarımlarını önemli örneklere detaylarına ve malzeme kullanımına dikkat çekti.

Korten çelik, Corian, Libra Taşı, Barisol gibi iç mekân tasarımında sıklıkla kullanılan malzemenin özelliklerine değindi. Malzemenin imkân ve kabiliyetinden kaynaklanan sorunların detaylar ile çözülmesi gerektiğine vurgu yaptı. Malzemelerin temel özelliklerinin yanı sıra malzemelerin sınıflarının da kullanımında büyük farklara sebep olduğunu belirtti. Örneğin ahşabın hangi sınıfta olduğunun kullanılacağı ürün için oldukça önemli olduğuna ve ahşabın sınıfını belirleyen temel özelliğin budak sayısı olduğuna dikkat çekti.

Başarılı bir içmimar olmak için detaylara hâkimiyetin ne kadar önemli olduğunun farkındalığını yaratması adına çok değerli bilgilerin yer aldığı sunuşun ardından Prof. Dr. Genco BERKİN, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda ÜRÜK’ün Prof. Dr. Genco BERKİN’e  plaketini takdim etmesi ile söyleşi son buldu.

Sayın Prof. Dr. Genco BERKİN’e,  bu değerli ve keyifli söyleşi için çok teşekkür ederiz.