Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce)








  Arş. Gör. Eliz Mutlu’nun “Pop-up Mekânsal Uygulamalar” Başlıklı Makalesi Yapı Dergisi’nde!


İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü Arş. Gör. Eliz Mutlu’nun “Pop-up Mekansal Uygulamalar” Başlıklı Makalesi, Yapı Dergisi’nde Yayınlandı.


İstanbul Gelişim Üniversitesi(İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi(GSF), İç Mimarlık Bölümü Arş. Gör. Eliz Mutlu’nun “Pop-up Mekânsal Uygulamalar” başlıklı makalesi, Yapı Dergisi’nde yayınlandı. Arş. Gör. Eliz Mutlu’nun 2022 yılında tamamladığı yüksek lisans tez çalışmasından yola çıkılarak üretilen makalede, günümüz kültürünün bir yansıması olarak ortaya çıkan Pop-up mekanlar ve özellikleri incelenmiş, önemli örneklerle desteklenmiştir.

İç Mekân Tasarımında Yenilikçi Perspektifler

Makale, iç mekân tasarımının dinamik yüzünü ele alırken, geçici ve sürpriz nitelikteki mekânların tasarımını ve kullanımını incelemektedir. Arş. Gör. Eliz Mutlu ve Anadolu Üniversitesi İç Mimarlık Anasanat Dalı Yüksek Lisans programındaki danışmanı Doç. Özge Kandemir makalede, Pop-up mekânların günümüzde nasıl bir etki yarattığını ve mekân deneyimini nasıl zenginleştirdiğini derinlemesine analiz etmiştir. Makale, iç mekân tasarımına yenilikçi bir bakış açısı getirerek Pop-up mekânsal uygulamaların rolünü irdelemektedir. Geçici ve değişken yapılarla mekânların dinamik kullanımını ele alan araştırma, günümüzdeki hızlı değişen tüketici talepleri ve pazar ihtiyaçlarına nasıl yanıt verildiğini incelemiştir.

Pop-up Mekânlar: Geçici ve Sürpriz Nitelikteki Deneyimler

Pop-up mekânlar, tasarımın ve kullanımın sınırlarını zorlayan, geçici ve sürpriz nitelikte mekânsal uygulamalardır. Bu mekânlar, sanat sergileri, ticari etkinlikler, tanıtımlar ve daha pek çok alanda kullanılarak mekân deneyimini özgün bir şekilde zenginleştirir. Pop-up mekânlar, sanat sergilerinden ticari etkinliklere kadar geniş bir yelpazede kullanılmaktadır ve sıklıkla mekânsal sınırlamaları zorlayarak özgün deneyimler sunarlar. Makale, bu tür mekânların tasarımında dikkate alınması gereken estetik, fonksiyonellik ve kullanıcı etkileşimi gibi unsurları vurgulamaktadır. İç mekân tasarımının bu dinamik yönüne odaklanan makale, Pop-up mekânsal uygulamaların tasarım alanında nasıl bir yenilik getirdiğini ve mekânların geçici doğası içinde nasıl kalıcı etkiler yaratabileceğini dikkat çekmektedir.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü Arş. Gör. Eliz Mutlu’nun “Pop-up Mekansal Uygulamalar” başlıklı makalesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://yapidergisi.com/Pop-up-mekansal-uygulamalar/

Arş. Gör. Eliz Mutlu’yu tebrik eder, akademik başarılarının devamını dileriz.