08 Eylül 2021 Çarşamba
Tasarım Fest ’21 Kapsamında “Bizce İstanbul Projesi Üzerine: Nasıl Başladık, Neler Yapıyoruz?” Söyleşisi Gerçekleştirildi
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından organize edilen Tasarım Fest ’21 Kapsamında İstanbul Gelişim Üniversitesi Bizce İstanbul Projesi ekibinden Seray Nisa Yavuz ve Ahmet Taha Demirci’nin katılımı ile “Bizce İstanbul Projesi Üzerine: Nasıl Başladık, Neler Yapıyoruz?” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi.
6 Mayıs 2021 tarihinde saat 14.00’te başlayan söyleşinin moderatörlüğünü Arş. Gör. Eliz Mutlu üstlendi. Toplam 89 dinleyicinin yer aldığı söyleşi Seray Yavuz ve Ahmet Taha Demirci’nin kendilerini tanıtmalarıyla başladı. Ardından Arş.Gör Eliz Mutlu’nun sorularını yöneltmesi ile devam etti. Öncelikle Bizce İstanbul Projesi’nin çıkış noktasından bahsederek söyleşi başladı. Projenin çıkış noktasının, Dr.Öğr.Üyesi Pelin Aykut’un Sanat Tarihi Dersi kapsamında yapılan projeler ve ders kapsamında yapılan projelerden çıkışla gerçekleştiğini belirten Seray Yavuz, Dr.Öğr.Üyesi Pelin Aykut’un desteklerinin ve güvenin bu projeye başlarken çok değerli olduğunu vurguladı.
Söyleşinin devamında Seray Yavuz ve Ahmet Taha Demirci Bizce İstanbul Ekibinin, nasıl bir araya geldiğini ve farklı bölümlerin bir arada çalışmasının projeye kattığı değerlerden bahsetti. Ekip proje başladığı zaman, iç mimarlık, grafik tasarım, iletişim tasarım, sinema/televizyon bölümlerinden öğrencilerin ve mezunların yer aldığını ve projenin bu birliktelikten çok fazla beslendiğini ifade ettiler. Ardından, proje başlangıcındaki hedefleri ve daha sonra karşılarına çıkan pandemi süreci ile birlikte hedeflerinin nasıl değiştiği ile ilgili Seray Yavuz şu ifadelerde bulundu:
“Projeye başladığımızda farklı bölümlerden, grafik, iletişim tasarım ve sinema televizyon gibi bölümlerden arkadaşlarımızla İstanbul’un farklı semtlerini vloglamak üzerinden yola çıkmıştık, yaşadığımız şehri vloglayarak kendi bakış açımızdan tanıtmaktı amacımız ama sonrasında pandeminin araya girmesi ile vloglar sekteye uğradı. Vloglar sekteye uğrayınca instagrama yöneldik. Daha sonra arkadaşlarımızdan mezun olanlar iş hayatına atılan arkadaşlarımız oldu. Bunun sonucunda aktif olarak çalışan üç kişi kaldık.”
Söyleşinin devamında Ahmet Taha Demirci çalışmalarının amacını şu şekilde ifade etti:
“Postlarımızın genel amacı, insanlarda farkındalık yaratmak, onlara İstanbul’da yaşadıkları ancak görmedikleri yerleri göstermeye çalışmak ve hatta oralara gitmelerini çalışmalar yapmaları sağlamak. Bizler de üniversitenin ilk yıllarında İstanbul ile bu kadar ilgili değildik derslerimiz ve hocalarımızın yönlendirmeleri ile bu projeye başladık bizler de belki başkalarına ilham olabiliriz. Postlarımızın amacı, hem öğretmek hem de insanları biraz daha fazla sanata yapıya ve bu kulvara çekmektir.”
Arş. Gör. Okan Kırbacı, Arş. Gör. Gökçe Uzgören, Arş. Gör. Merve Karadaban yönelttikleri sorular ve cevapları ile oturum sona erdi.
Kendilerine katılımları için çok teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.