Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İç Mimarlık








 İç Mimarlık Söyleşileri’nin on birincisi Hüseyin Aykut Ustaoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi!


İstanbul Gelişim Üniversitesi İç Mimarlık ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri tarafından düzenlenen “İç Mimarlık Söyleşileri”nin on birincisinin ilk oturumu 23 Mayıs 2022 tarihinde Hüseyin Aykut Ustaoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.


İstanbul Gelişim Üniversitesi İç Mimarlık ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri tarafından düzenlenen İç Mimarlık Söyleşileri'nin on birincisinin ilk oturumu 23 Mayıs 2022 tarihinde J Blok Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda saat 11.00’de Hüseyin Aykut Ustaoğlu ve Mehmet Hacıosmanoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

Söyleşi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda ÜRÜK’ün açılış konuşmasını yapması ve ardından konuşmacıları öz geçmişlerini okuyarak tanıtması ile başladı.

Hüseyin Aykut Ustaoğlu’nun öz geçmişine değinmek gerekirse; Ustaoğlu, üniversiteden inşaat mühendisi olarak mezun olduktan sonra yurt içi ve yurt dışı projelerde saha mühendisi, şantiye şefi ve proje müdürü olarak görev aldı. Sinop Devlet Su İşleri’nde mühendis olarak çalışırken, ortağı ile birlikte hazır mutfak, seramik ve ev dekorasyonu üzerine Zeybe Dekorasyon’u kurdu. 1998 yılında Seranit A.Ş.’de porselen karoların cephelere alüminyum sistemlerle monte edilmesi için cephe mühendisi olarak çalışmaya başladı. Bölge satış müdürlüğü, proje müdürlüğü ve genel müdür yardımcılığı görevlerinde bulunarak 2018 yılında görevden ayrılan Ustaoğlu, yirmi yıllık seranit çalışma hayatına yeni ürünler ve yeni cephe sistemleri geliştirerek yurtiçi ve yurtdışı projelerde çözüm ortağı olarak yer aldı. 2021 yılında yeni kurulan Goo Trend A.Ş.’ye katılarak Gooplast markası ile üretilen Kalıcı Kalıp Sistemleri ve Seramik Karo Döşeme Sistemleri’nin ürün geliştirme, satış ve pazarlama işlerini yürütmektedir.

Hüseyin Aykut Ustaoğlu, sunumunda mimari yapı elemanlarına sürdürülebilir bir alternatif olarak üretim sürecinde yer aldığı Plastik Kalıp Sistemleri’nden bahsetti. Ustaoğlu sunumunda, Sürdürülebilirlik, Plastik, Plastik Kalıp Sistemleri başlıklarına değindi. Sürdürülebilirliği, kendi ihtiyaçlarımızı karşılarken gelecek nesillerin ihtiyaçlarını karşılama yetkilerini ellerinden almamak olarak tanımladı. Sürdürülebilirliğin temel amacının yenilenemeyen kaynakların tüketiminin azaltılması olduğuna dikkat çekti. Bir sonraki başlık olan Plastik başlığında ise, plastik denilince aklımıza gelenlerden, plastiğin tanımından, plastiklerin hayatımızdaki yeri, plastiğin geri dönüştürme ile tekrar tekrar kullanılabilirlik özelliklerinden bahsetti. Sunumunun son başlığında ise Plastik Kalıp Sistemleri üretilen ürün geliştirme ve pazarlama işlerini yürüttüğü Gooplast markasının ürününden bahsetti. İnşaat kalıp sistemlerinden, türlerinden ve öneminden bahseden Ustaoğlu, kalıp sistemleri seçilirken nelere dikkat edilmesi gerektiğini maddeler halinde ifade etti. Plastik Kalıpların temel atılma işlemleri sırasında malzeme israfının gerçekleşmesinin önüne geçilmesini sağladığına dikkat çekti. Ardından ürünün teknik özelliklerini ve uygulama aşamalarını uygulama örneklerinin fotoğrafları üzerinden anlattı. Ustaoğlu, öğrencilerimizin incelemesi konferans salonuna getirdiği ürünlerin üzerinden de ürün hakkındaki detayları aktarmasının ardından sunumunu tamamladı.

Söyleşinin ikinci oturumu olan Mehmet Hacıosmanoğlu’nun sunumunun da tamamlanmasının artık gelen sorular yanıtlanmasının ardından söyleşi son buldu.

Sayın Hüseyin Aykut Ustaoğlu’na ve Mehmet Hacıosmanoğlu’na değerli katkıları için çok teşekkür ederiz.