Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Grafik Tasarımı








 Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu BAŞKALIK (BALTHAZAR) Adlı Filmde Line Producer Olarak Görev Aldı!


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu BAŞKALIK ( BALTHAZAR) adlı filmde Line Producer olarak görev aldı.


Beral Madranın küratörlüğünde yönetmen Prof. Dr. Ergin Çavuşoğlunun 6 (altı) adet video ve filminin oynadığı kişisel sergi, 15 Kasım'da İSTANBUL EVLİYAGİL DOLAPDERE Sanat Galerisi'nde açıldı. BAŞKALIK (BALTHAZAR) adlı film, 2011 yılında Türkiyede Tekirdağ-Sağlamtaş köyü yakınlarında üretildi. Yönetmen Ergin Çavuşoğlunun bu filminde İsmet Çavuşoğlu line producer' olarak görev yaptı. Bir yandan da film, Robert Bressonun Rastgele Baltazar' filmine göndermelerde bulunarak kaba gerçekliğin ve kaderin inatçılığının' etkisini pekiştiriyor. BAŞKALIK böylece, hikayedeki çocukların kötü kaderinin es geçildiği iki masalı iç içe geçiriyor ve eşeği, doğanın kırsal ve engebeli manzaralarına karşı gerilim yüklü bir ahlak ve ihanet hikayesinin baş kahramanı olarak kullanıyor…
 
Prof. Dr. Ergin Çavuşoğlu Kimdir?
 
1968 yılında Tirgoviste, Bulgaristanda dünyaya gelen Ergin Çavuşoğlu, yaşamını ve çalışmalarını Londrada sürdürüyor. Çavuşoğlu, Sofyada Ulusal Güzel Sanatlar Okulu Iliya Petrov”da başladığı eğitimine İstanbulda Marmara Üniversitesinde devam etti. Sanatçı, Birleşik Krallık’ın başkenti Londradaki Goldsmiths Collegeda yüksek lisans ve Portsmouth Üniversitesinde doktorasını tamamladı. Çoğunlukla video ve ses yerleştirmeleri üreten Çavuşoğlunun çalışmaları genellikle özel ve kamusal olanın kesiştiği kent mekânlarında geçer. Sanatçının eşik” olarak tanımladığı bu alanlar, kişiler ve bulundukları çevre arasında bir sınır işlevi görür. Ergin Çavuşoğlunun Arzu Patikaları / Tarot ve Satranç” adlı çalışması insan davranışlarının evrensel niteliklerini ve bunların geçmiş, şimdi ve gelecek ile ilişkilerini ele alıyor. Sanatçının Italo Calvinonun Kesişen Yazgılar Şatosu (1973) adlı kitabında yer alan edebi ifadeler merceğinden betimlediği video,edebiyattan ödünç aldığı farklı unsurlarla çok katmanlı bir anlatıma dönüşüyor. Arzu Hatları / Tarot ve Satranç” başlıklı videoda aktarılan anlatı, Shakespearein Hamlet, Macbeth ve Kral Lear eserlerine olduğu kadar Faust ve Oedipus gibi klasiklere de gönderme yapıyor.
 
Kaynak: https://www.murekkephaber.com/ergin-cavusoglu-kimdir/10152/