Grafik Tasarımı

Özel Yetenek Sınavları Başladı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Tasarımı Bölümü 2022 - 2023 eğitim öğretim yılı için özel yetenek sınavları başladı.

Grafik Tasarımı Bölümü aday öğrencinin görsel algı ve tasarım becerilerinin ölçüldüğü Özel Yetenek sınavları ile öğrenci alımına başladı. 40 dakikalık iki oturum şeklinde yapılan uygulama sınavlarında gereken malzemeler (35x50cm. kağıt, kalem, duralit, silgi ve kalemtıraş) kurumumuz tarafından veriliyor. Aday öğrencilerimiz arzu etmeleri durumunda kendi araç-gereçlerini getirebilecekler.

Birinci oturum ağırlıklı olarak gözleme dayalı ve günlük kullanım eşyalarından oluşan bir düzenlemenin bakarak çizimine, ikinci oturum ise imgesel ağırlıklı ve adayın kendisinin çizmeyi tercih edeceği bir içerikten oluşacak.

Eylül ayına dek sürecek olan yetenek sınavları Pazartesi, Çarşamba ve Cuma olmak üzere haftanın üç günü, Gelişim Üniversitesi E Blok’ta gerçekleştirilecek.

Aday öğrenciler online sistem üzerinden gerçekleştirilen ön kayıtlarını tamamladıktan ve sınav ücretlerini yatırdıktan sonra belirtilen günlerden birinde sınava katılabilirler.  Aday öğrenciler,  başvuru sayfasındaki Başvuru Takip sayfasından T.C. kimlik numaralarıyla bu süreci takip edebilmektedir. Yabancı uyruklu aday öğrenciler ise üniversitemizin üniversitemizin Uluslararası Öğrenci Müdürlüğü ile iletişime geçebilirler.

• Sınav ön kaydı için gerekli belgeler dijital kopya veya taranmış olarak sisteme yüklenmelidir.
  • Son 6 ay içerisinde çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğraf: 4.5 x 6 cm ebadında, son 6 ay içerisinde çekilmiş ve adayın açık olarak tanınmasına imkân verecek 1 adet vesikalık fotoğrafın sisteme yüklenmesi gerekmektedir.
  • Aktif iletişim bilgilerinin kullanılmasına dikkat edilmelidir.
  • Başvurusu kesinleşen adaylarımız, özel yetenek sınav giriş belgesini çıktı almalı ve belirtilen tarihlerde sınav giriş   belgesi, nüfus cüzdanı aslı ile sınav yerinde hazır olmalıdır.
  • Yetenek sınavı sonuçları sınavı takip eden hafta bölümün web sayfasında duyuru olarak paylaşılır. Sınavda başarı gösteren aday öğrenciler kayıt yapmaya hak kazanırlar.

Sınava girebilmek için ön kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Ön kayıt ekranında ilgili bilinmesi gerekenler ön kayıt ekranında detaylıca verilmiştir. Ön kayıt sistemine ulaşmak için tıklayınız. Aday öğrenciler, "0212 422 70 00" numaralı telefondan "7318-7319" dahili numaralarından soru ve sorunları için İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı ile iletişime geçebilirler.