İstanbul Gelişim Üniversitesi, Grafik Tasarımı Bölümü akademik kadrosundan Öğretim Görevlisi Bülent Deveci “Resimli Metropol Hikayeleri” isimli kişisel sergisinde resim ve sinemayı bir araya getiriyor. Deveci üretimlerinde Sinemanın anlatım dilini kullanırken, çerçeve ve kompozisyon gibi detaylarda resmin gücünden faydalanıyor.
Bülent Deveci serginin kavramsal alt yapısını şu sözlerde ifade etti:
“…Metropoller en hızlı değişen yaşam alanlarımızdır. Öyle olmaya ve bizimle değişmeye olmaya devam edecekler Çünkü biz öyle istiyoruz. Öte yandan bu değişim sürecinde hayatımızın belli dönemlerinde kendimizi sorgulamalıyız. Keskin, ani bir duruş sergilemeli, (kendimizden başlayarak), hayatımızda yolunda gitmeyen her şeyi sorgulamalıyız. önemli bir noktayı kaçırmadan (ve kimsenin kaçırmasına izin vermeden)... Umarım sergim ziyaretçilere keskin, ani bir farkındalık yaratmasına vesile olur.”
Öğr. Görevlisi Bülent Deveci kimdir?
1973 İstanbul doğumlu olan Bülent Deveci, 1995 yılından beri ulusal ve uluslararası reklam ajanslarında, Coca-Cola, 3M, Unilever, Pfizer, Nutricia, Pladis, THY, AkzoNobel, Fiat gibi global firmalara reklam tasarımı hizmetleri vermiştir.
Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Üniversitesi, Grafik Tasarım Bölümü’nden mezun olduğu 1998 yılından itibaren önce 1 yıl kendi ülkesinin coğrafyasını gezmiş, 1999 yılından sonra da Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Uzak ve Orta Asya ile Afrika’da 30’un üzerinde ülkeye
turistik ve kültürel geziler yapmıştır. Her gezi sonrası izlenim ve deneyimlerini fotoğraf, illüstrasyon ve resim alanlarında kişisel ve karma sergiler açarak insanlarla paylaşmıştır.
90’lı yıllarda dağcılık ve mağaracılıkla başladığı doğa sporlarına, 2004 yılında açık deniz yüzücülüğü ve yelken sporları da eklenmiştir. 2005 yılından bu yana Kalamış Yelken Kulübü adına, Pirat Yelken sınıfında lisanslı sporcu olarak yelken yarışlarına katılmaktadır.
Halen İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nde Sanat Yönetmeni ve İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak çalışan tasarımcı, insanlar, ülkeler, sanat ve tasarım disiplinleri arasındaki sınırların bir çok insanın zannettiğinin aksine net ve kesin olmadığını savunur. İnterdisipliner yaklaşamla üretimlerini oluşturur. Geçmişte olduğu gibi bu gün de heykel, endüstriyel tasarım, resim, illüstrasyon, fotoğraf, öykü gibi farklı sanat ve tasarım alanlarında üretmeye devam eder.
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi olarak değerli öğretim üyemiz Bülent Deveci’yi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.