27 Ocak 2022 Perşembe
Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Erol Yıldır’a Veda Partisi Düzenlendi
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) bünyesinde yedi yıllık görev süresince öğretim üyeliğinin dışında dekan yardımcılığı da yapmış Prof. Dr. Erol Yıldır’a veda partisi düzenlendi. Yıldır için düzenlenen veda partisinde başta Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güzin Ilıcak Aydınalp olmak üzere tüm akademisyenler iyi dileklerini iletti.
Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu ve Doç. Dr. Metin Kuş’un ‘‘iyi bir takım arkadaşı, ilham veren bir sanatçı ve akademisyen’’ olarak tanımladıkları Yıldır’a, yeni başlayacağı kurumunda Güzel Sanatlar Fakültesi adına başarılar dileriz.
Prof. Dr. Erol Yıldır Kimdir?
1960 Göksun/Kahramanmaraş doğumlu olan sanatçı, ilk ve orta öğrenimini Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta tamamladıktan sonra, Adıyaman/Besni Öğretmen Lisesi’nden 1978 yılında mezun olmuştur. Lisans eğitimini 1983 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümü’nde tamamlayan Yıldır, 1987 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat Tarihi alanında Yüksek Lisans, 1990 yılında İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim alanında Sanatta Yeterlik (Doktora) yapmıştır. Mesleki hayatına 1986 yılında O.D.T.Ü. Kahramanmaraş Meslek Yüksek Okulu’nda part-time öğretim görevlisi olarak başlamış, 1986-1990 yılları arasında İnönü Üniversitesi’nde okutman, 1990-1997 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde yardımcı doçent olarak çalışmıştır. İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Eğitimi Bölümü (1987), Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Bölümü (1990) ve İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümlerinin kurucu üyesi olan Yıldır, İstanbul Gelişim Üniversitesi Grafik Tasarımı Bölümü’nde yedi yıl görev yapmıştır. Bilimsel çalışmaları, sanat tarihi ve el sanatları konusunda ağırlıklı olarak Türk Cumhuriyetleri ve Kafkasya sahasında yoğunlaşmış bulunmaktadır. Bu amaçla çeşitli yıllarda Gürcistan, Azerbaycan, Çeçenya, İnguşya, Osetya ve Dağıstan gibi ülkelerde araştırmalar yapmıştır. Bölgede yaptığı araştırmalar sonucunda yayınlanmış beş adet kitabı bulunmaktadır. Sanatsal çalışmalarına yağlı boya tekniğini kullanarak resim alanında devam etmektedir. Üç kişisel sergi açan ve yurt içi-yurtdışında çeşitli karma sergilere katılan sanatçının resmî ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.
Hazırlayan: Arş. Gör. Zeynep Abacı