Grafik Tasarımı

Grafik Tasarımı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Metin Kuş Özel Yetenek Sınavı Hakkında Bilgi Verdi!

Grafik Tasarımı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Metin Kuş 2022-2023 eğitim öğretim yılı aday öğrencileri için Özel Yetenek Sınavları hakkında bilgi verdi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarımı bölümü her yıl özel yetenek sınavı ile öğrencilerini kabul ediyor. Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde Grafik Tasarımı bölümü bölüm başkanı Doç. Dr. Metin Kuş, sınava girecek öğrencilere yönelik açıklamalarda bulundu:

“Özel Yetenek Giriş Sınavı, şu anda çok iyi çizim yapabilmenizi gerektiren bir sınav olmaktan çok bu alandaki potansiyelinizi anlamamızı sağlayan bir sınavdır. Dolayısıyla iyi çizim yapabilen bir adayın kazanma ihtimali kadar hiç çizim yapmamış ama istekli bir adayın da kazanma ihtimali yüksektir ve sınavı başarması mümkündür. Eğitimimizin birinci yılı Temel Sanat Eğitimi ve Temel Çizim derslerinden oluşmaktadır ve bu derslerde, alan için gerekli tüm temel çizim bilgi ve becerisi kazandırılmaktadır. Bu dersleri aldıktan sonra öğrencilerimizden alanın gerektirdiği düzeylerde çizim yapmalarını bekleriz. Dolayısıyla bu alana ilgisi olan bütün öğrencelerimizi bölümümüze bekliyoruz.

Lise mezunu olup da dileyen tüm aday öğrenciler için dört yıllık Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarımı Bölümü’nde yetenek sınavına girebilme ve okuma şansı var. Aday öğrencilerimizin bölüme ve alana ilgi ve isteklerinin incelendiği ‘Özel Yetenek Giriş Sınavı’na katılabilmeleri ve sınavı başarmaları halinde günümüzün ve geleceğin en önemli iletişim alanlarından biri olan Grafik Tasarımı eğitimi alabilmeleri mümkün. Başarılı olan bütün öğrencilerimize burs imkânı da sunmaktayız. Sınavla ilgili detaylı bilgiler ekte sunulmuştur. Bütün soru ve talepleriniz için bizimle doğrudan iletişime geçmenizi bekleriz.”

Ön kayıt yaptırmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

Özel yetenek sınavı ve Grafik Tasarımı bölümü hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için buraya ve buraya tıklayınız.

Herhangi bir sorun ile karşılaşmanız halinde gsf@gelisim.edu.tr mail adresinden ya da "0212 422 70 00" numaralı telefondan "7318-7319" dahili numaralarından destek alabilirsiniz.

Sınava girecek tüm aday öğrencilerimize başarılar dileriz.