Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Grafik Tasarımı








 Dr. Öğr. Üyesi Erdem Çağla’dan Yeni Makale!


Grafik Tasarımı Bölümü (GRA) öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Erdem Çağla’nın “Sofya Metro Logosu İle Metro İstanbul Logosunun İntihal Kapsamında İrdelenmesi” adlı yeni araştırma makalesi, Premium E-Journal of Social Sciences Dergisi’nde yayınlandı.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü (GRA) öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Erdem Çağla’nın “Sofya Metro Logosu İle Metro İstanbul Logosunun İntihal Kapsamında İrdelenmesi” adlı yeni araştırma makalesi, Premium E-Journal of Social Sciences Dergisi’nin altıncı cilt, yirmi dördüncü sayısında, 30 Kasım 2022 tarihinde yayınlandı.

Metro İstanbul Logo Kullanımı İncelendi

Sofya Metro logosu ile Metro İstanbul logosunu intihal kapsamında irdeleyen Dr. Öğr. Üyesi Erdem Çağla makalesinde, bilgi, iletişim ve teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde internet sayesinde iletişimin sınırlarının ortadan kalktığını ve dünyanın her yerindeki bilgi ve belgeye erişimin oldukça kolay hale geldiğini belirterek, grafik tasarım ve reklamcılık sektörünün dijital devrim olarak ifade edilen bu gelişmelerden etkilendiğini ifade etti. Bu etkilenmenin neticesinde grafik tasarımın son 30 yıldır bilgisayar destekli olarak yapılmakta olduğunu ve aynı zamanda internetin sunduğu imkânlardan da faydalanmakta olduğunu sözlerine ekleyen Çağla, grafik tasarımcıların neredeyse mesleğini icra ettiği her dakikada bilgisayar ve interneti kullanır hale geldiğini belirtti. Dr. Öğr. Üyesi Erdem Çağla’ya göre, tasarım süreci başlamadan önce tasarımı yapılacak konuyla ilgili internet üzerinden ön araştırma yapılabilmekte ve bilgi edinilebilmektedir. Bununla birlikte aynı sektör veya hizmet alanında faaliyet gösteren şirket, kurum ve kuruluşların tarihçesi, görsel kimliği ve kullandıkları tasarım detaylarına bir kaç saniye içinde erişilebileceğini belirten Çağla, bu gelişmelerin özgün eser üretmek isteyen ve diğer tasarımlardan farklılaşmak isteyen tasarımcılar için faydalı olduğu kadar kopyalama, taklit ve intihal gerçekleştirilmesinin de önünü açmakta olduğunu sözlerine ekledi.

Makalenin tam metnine buradan ulaşılabilir.  

Dr. Öğr. Üyesi Erdem Çağla’yı yeni makalesinden dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.