Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Grafik Tasarımı








 Dr. Öğr. Üyesi Aysun Cançat ‘Atatürk ve Edirne’ Adlı Uluslararası Online Karma Sergiye Katıldı


Dr. Öğr. Üyesi Aysun Cançat ‘Atatürk ve Edirne’ Adlı uluslararası online karma sergiye katıldı. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen ve 31 ülkeden 85 sanatçının çalışmalarından oluşan sergi, 21-28 Aralık 2020 tarihleri arasında izleyici ile buluştu.


Atatürk and Edirne’ adlı Uluslararası Davetli Çevrim İçi Karma Sergi 21-28 Aralık 2020 tarihleri arasında 21 Aralık Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin anısına Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Aylin Gürbüz tarafından düzenlenmiştir. Türkiye’den 35 akademisyenin davet edildiği sergiye 31 ülkeden 85 sanatçı katılmıştır. Bu ülkeler arasında: Bangladeş, Belçika, Hırvatistan, Kıbrıs, Ekvador, Mısır, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Honduras, Hindistan, Endonezya, İran, Ürdün, Kosova, Makedonya, Moldova, Karadağ, Nepal, Hollanda, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan Krallığı, Senegal, Sırbistan, Slovakya, Türkiye, Ukrayna, ABD, Venezuela yer almaktadır.

 

Serginin müziği, Atatürk’ün en sevdiği şarkılardan biri olan ‘Bülbülüm Altın Kafeste’, Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Dr. Gül Sakarya (Keman) ve İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ozan Eroy (Piyano) tarafından hazırlanmıştır.

 

Dr. Öğr. Üyesi Aysun Cançat, ‘Atatürk and Edirne’ adlı uluslararası davetli çevrim içi karma sergiyle ilgili olarak şunları ifade etti: "Sergi, 21 Aralık 1930 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin anısına düzenlenmiştir. Sergiye, Türkiye'den 35 akademisyen ve 31 ülkeden 84 sanatçı katılmıştır. Serginin müziği, Atatürk'ün en sevdiği şarkılardan biri olan ‘Bülbülüm Altın Kafeste’ ile oluşturuldu. 'No name' olarak isimlendirdiğim ve 40x40cm boyutlarında karışık teknikte oluşturduğum eserimin içeriği, serginin anlam ve önemi ile bütünlük arz etmektedir.’’

Sergiye buradan ulaşabilirsiniz. 


Hazırlayan: Arş. Gör. Zeynep Abacı