Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Veri Analizi Sürecinde MAXQDA Kullanımı Eğitimi!

Güzel Sanatlar Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Gıda Teknolojileri, Beslenme ve Gastronomi Tematik Alan Grubu'nun işbirliğinde "Veri Analizi Sürecinde MAXQDA Kullanımı" eğitimi düzenlendi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Gıda Teknolojileri, Beslenme ve Gastronomi Tematik Alan Grubu’nun ortak olarak düzenlediği Veri Analizi Sürecinde MAXQDA Kullanımı eğitimi 5 Aralık 2022 Pazartesi günü saat 10.00-17.00 arasında G Blok Prof. Dr. Aziz Sancar  Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Birçok akademisyenin katılım sağladığı eğitim tüm Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenlerine ve Gıda Teknolojileri, Beslenme ve Gastronomi Tematik Alan Grubu’na açık şekilde düzenlendi.

Önce Temel Bilgiler

Nitel & Karma Yöntemler için Profesyonel Veri Analizi Yazılımı programı olan ve pek çok farklı alanda sıklıkla başvurulan “MAXQDA” programının kullanımı hakkındaki eğitim özel bir şirket tarafından düzenlendi. Akademisyenlere hitap eden eğitim tüm gün boyunca interaktif bir şekilde devam etti. Eğitmen Burak Varol, öncelikle program hakkında bilgiler vererek kısa bir tanıtım ile eğitime başladı. Ardından belirlenen eğitim süresince ilgili konu başlıklarına değinilerek eğitim devam etti.

Yoğun Bir Eğitim Programı

Başlangıç düzeyindeki eğitim, temelde beş aşamalı olacak şekilde planlandı. Eğitimde sırasıyla MAXQDA İçin Temel Bir Giriş, MAXQDA ile Kodlama Opsiyonları, MAXQDA ile Ses ve Video Dosyalarının Analizi, MAXQDA ile Sosyal Medya Analizi, MAXQDA ile Verilerin Analizi olmak üzere beş aşama ve alt başlıklarıyla detaylandırılarak gerçekleştirildi. Programının iyice öğrenilmesi açısından eğitmen tarafından detaylıca önce “MAXQDA nedir?”, “ne amaçla kullanılır?”, “arayüz tanıtımı”, “analizlere başlamak için proje dosyası nasıl oluşturur?”, “kodlama nasıl yapılır?” gibi konular üzerinde durularak örneklerle konu detaylandırıldı. Eğitime katılan akademisyenlerin soruları yanıtlanarak eğitim sonlandırıldı.

Eğitimin sonunda Doç. Dr. Murat Doğan eğitmen Burak Varol’a teşekkür belgesini takdim etti, ardından toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Burak Varol’a eğitimde aktardığı bilgiler için teşekkür ediyoruz! Ayrıca eğitime katılım sağlayan tüm hocalarımıza da teşekkür ederiz!