Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları








 Tabak Tasarımında Bilim


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Mehtap Çerkez’in organizasyonuyla bölüm öğrencileri için “Tabak Tasarımında Bilim” etkinliği yapıldı.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Mehtap Çerkez’in organizasyonuyla bölüm öğrencileri için “Tabak Tasarımında Bilim” etkinliği düzenlendi.

Ziyafet İkram Hizmetleri Yönetimi ve Menü Planlama dersi kapsamında Gaziantep Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Ceyhun Uçuk üniversitemize konuk oldu. Ders içi etkinlik kapsamında gerçekleştirilen workshop B Blok Gastronorm mutfakta gerçekleştirildi.  Dönemin son dersinde Ceyhun Uçuk, öğrencilere Nörogastronomi hakkında bir sunum yaptı. Nörogastronominin ardından tabak tasarımı ve tabağın sanatı hakkında öğrencilerle kıymetli bilgilerini paylaştı. Sunumun ardından farklı reçetelerle tabak tasarımı yaparken dikkat edilmesi gereken noktalara değinerek tabak sanatını uygulamalı olarak gösterdi.

Ceyhun Uçuk, tabak tasarımı yaparken renk kullanımı, doku, çizgi, kompozisyon, nokta, ton gibi tasarım elamanları ve tabak üzerinde nasıl uygulanacağını uygulamalı olarak öğrenciler ile paylaştı. Tabak prezantasyonunda zıtlık, birlik tekrar gibi ilkelerden bahsetti.

Öğr. Gör. Ceyhun Uçuk’a değerli bilgilerini öğrencilerimizle paylaştığı için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Öğr. Gör. Mehtap Çerkez workshop sonunda Öğr. Gör. Ceyhun Uçuk’a plaket takdim etti. Toplu fotoğraf çekiminin ardından etkinlik sona erdi.