Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Öğr. Gör. Elif Zeynep Özer’den Evde 2,5 Lira Maliyetle Ramazan Pidesi Tarifi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Elif Zeynep Özer ulusal haber kanallarına verdiği röportajda Ramazan pidesi ve Osmanlı Şerbeti tarifi verdi.

Ramazan pidesinin evlerde de en az fırınlarda yapılan pideler kadar lezzetli yapılabileceğini belirten Öğr. Gör. Elif Zeynep Özer, 2,5 lira maliyetle Ramazan pidesi yapmanın püf noktalarını anlatarak, 1 lira maliyetle de yapılabilecek Osmanlı şerbeti tarifini paylaştı.

Covid-19 salgını ile birlikte pide kuyruklarında sosyal mesafe kurallarını aşarak beklemek yerine herkesin evinde kolayca ve uygun maliyetle pide yapabileceğini dile getiren Öğr. Gör. Elif Zeynep Özer:

“Ramazan pidesini evde kolayca yapabilmek mümkün ve maliyeti de oldukça uyguna    geliyor. 1 pide 2,5 liraya mal olmuş oluyor. İçerisinde sadece, un, tuz, maya ve su bulunuyor. Osmanlı şerbetinde ise demirhindi, defneyaprağı, tarçın ve karanfil kullandık. Şerbetin bardağı ise 1 liraya denk geliyor” diye belirtti.

Haberin devamı için tıklayınız.