Kursiyerlere İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin öncülüğünde hazırlanan, 9 hafta, 96 saat süren uygulamalı eğitim programı uygulandı. Eğitimlerde
temel doğrama teknikleri, stock broth uygulamaları, soslar, çorbalar, tavuk işleme ve tavuk yemekleri, pişirme teknik ve uygulamaları, balık uygulamaları, et işleme ve pişirme, braise stew ve pot roast uygulamaları, kızartma uygulamaları, pan frying, makarna uygulamaları, salata ve salata sosları, mezeler ve prezantasyon konuları uygulamalı olarak anlatıldı.
Diploma törenine üniversitemizin Genel Sekreteri Doç. Dr. Serdar Çöp, Şef Mehmet Yalçınkaya ve fakültemizin Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan katıldılar. Pre-School eğitimine aktif olarak katılan Doğan şunları ifade etti:
“Pre-school’da verilen uygulamalı eğitimler; normalde uzun zaman alan ve uzun soluklu eğitimler. Kurs ile yoğunlaştırılmış bu nitelikteki bir eğitimin çok verimli olarak verebileceği kanıtlanmış oldu. Yaz döneminde, bu kursa üniversitemizi temsilen katılmayı tercih etmek beni çok memnun etti. Böylece verilen eğitimlerin Avrupa’nın önde gelen Alman akreditasyon kuruluşu AQAS tarafından akredite edilen üniversitemizin müfredatına uygunluğunu da görmüş oldum. Ayrıca gastronomiye olan bakış açıma katkı sağlaması beni çok mutlu etti.”