Gastronomi ve Mutfak Sanatları

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) GastroArt Kulübü “29 Mayıs 1453 İstanbul’un Fethi”ni İstanbul’a özgü lezzetleri yapıp sunarak andı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Elif Zeynep Özer danışmanlığında GastroArt Kulübü İstanbul lezzetlerini hazırlayıp sunumunu yaptı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Burhan Aykaç’ın da katılımları ile gerçekleşen etkinlik, 29 Mayıs 1453 İstanbul'un fethini anma kapsamında, Öğr. Gör. Elif Zeynep Özer danışmanlığında olan GastroArt Kulübü tarafından gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında İstanbul’un lezzetleri hazırlandı ve sunumu yapıldı.

İstanbul’un fethinin 568. yıldönümü İstanbul lezzetleri ile anıldı. Bu kapsamda yer alan lezzetler arasından “Sultanahmet köfte, Eminönü balık ekmek, Beyoğlu çikolatası, Unkapı pilavı, Tavukgöğsü tatlısı” yapıldı. Bu lezzetler, İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümleri uygulama mutfağında hazırlanarak üniversitemizde sunuldu.

Yapılan İstanbul Lezzetleri, Sayın Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli’ye, Sayın Rektör Prof. Dr. Burhan Aykaç’a, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Dekanı Sayın Prof. Dr. Kürşat Yalçıner’e, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı, Dr. Öğr. Üyesi Yeşim Koçyiğit’e, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı (SKSDB) Öğr. Gör. Selim Öğüt’e Kurumsal İletişim Medya Koordinatörü Saygı Ünlü de dâhil olmak üzere İGÜ çalışanlarına ikram edildi.

İstanbul’un fethinin anıldığı İstanbul Lezzetleri etkinliğin organizasyonuna etkin olarak katlım sağlayan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü GastroArt Kulübü üyeleri öğrencileri; Beyza Özkalaycı, Gönül Yılmaz, Şeyma Duymuş, Nursena Gümüş, Esma Gül ve Zeynep Küçükçavdar’a göstermiş oldukları performanslarından dolayı ve etkinliği düzenleyen, katılım sağlayan ve emeği geçen tüm öğretim üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bir çağı kapatıp yeni bir çağ başlatan, sosyal, kültürel, ekonomik ve tarihi yönden birçok öneme sahip bir şehir olan İstanbul’un Fethinin 568. Yıldönümü Kutlu Olsun!