Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları








 Gıdalardaki Gizli Tehlikeler; Gıda Alerjileri ve Sağlık Üzerindeki Etkileri!


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin, Gökkuşağı Koleji’nin “Teacher Training Webinar Programı”na katılım sağladı.




Gökkuşağı Koleji tarafından, 13-17 Kasım 2023 tarihlerinde, öğretmenlere yönelik düzenlenen “Teacher Training Webinar Programı” kapsamında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin eğitim verdi. Okulların Kasım ayında ara tatile girmesi ile beraber Gökkuşağı Koleji, bünyesinde bulunan öğretmenlerine yönelik bir webinar programı düzenledi. Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin de bu programda “Gıdalardaki Gizli Tehlikeler; Gıda Alerjileri ve Sağlık Üzerindeki Etkileri” isimli bir eğitim sunumu gerçekleştirdi. Sunuma, Gökkuşağı Koleji’nin bünyesindeki Sınıf Öğretmenleri, Fen Bilimleri ve Beden Eğitimi Öğretmenleri katılım gösterdi. Zoom üzerinden online olarak gerçekleştirilen program takviminde, 16 Kasım günü, saat 11:00’de sunumunu geçekleştiren Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin, gıda alerjilerinden bahsetti.

Yüksek Lisans tezinde de gıda alerjileri hakkında çalışma yapan Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin sunumunda, “Beslenme Nedir?”, “Gıda Güvenliği”, “Çapraz Kontaminasyon ve Çapraz Temas”, “Gıda Zehirlenmeleri”, “Gıda Alerjileri”, “Gıda İntoleransı” ve “Gıda Etiketleme ve Mevzuat” gibi konular hakkında genel bilgilendirmeler yaptı. Özellikle sınıf öğretmenlerini çocuklardaki gıda alerjilerine karşı bilgilendirmek adına önem taşıyan bu eğitim ile bilinç düzeyinin artırılması hedeflenmiştir.

Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’i tebrik eder, akademik çalışmalarında başarılar dileriz!