Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Geleceğin Şefleri Ceketlerini Törenle Giydi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümleri bünyesindeki öğrenciler ve aynı zamanda geleceğin şeflerine ceket giyme töreni düzenlendi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü ile Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF), Türkçe-İngilizce Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümleri birinci sınıf öğrencilerinin ceketleri gerçekleştirilen törenle giydirildi. Bu yıl ikincisi düzenlenen tören 9 Aralık Cuma günü J Blok Mehmet Akif Ersoy Konferans salonunda gerçekleştirildi. Şef üniformasının tarihinin hatırlatılmasıyla başlanan törende bölüm başkanları konuşmalarını yaparak öğrencilere ceketlerini giydirdi.

Bir Şef Adayının Gururla Taşıdığı Üniformasını Aldığı İlk Heyecan

Törende sırayla Güzel Sanatlar Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı Albayrak, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Türkçe Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nevruz Berna Tatlısu ve son olarak İngilizce Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Sema Aydın konuşmalarını yaptı. Bölüm başkanlarıyla sırasıyla bölüm öğrencilerine ceketlerini giydirdi. Ardından fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Aşçılık Andı

Üç bölümdeki bütün öğrenciler de üniformalarını giydikten sonra, Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Doğan öğrencilere ‘Aşçılık Andı’nı okutmak üzere kürsüye çıktı. Doğan’ın ardından öğrenciler tekrar ederek aşçılık andını okudular. Aşçılık andının ardından öğrenciler tekrar sahneye çağırıldı ve toplu şekilde öğretim üyeleri ile beraber hatıra fotoğrafı çekildi.

Törene katılan öğrencilerimize teşekkür eder ve meslek hayatlarında başarılar dileriz!