Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı için hazırlıklara başladı. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı Albayrak, yeni dönem planlamalarını konuşmak üzere açılışını yaptığı toplantıda, bölüm öğretim üyelerinin geçmiş dönem değerlendirmelerini ve yeni döneme yönelik fikirlerini dinledi.
Yeni eğitim öğretim yılında da, geçtiğimiz dönem ilki gerçekleşen İGÜ Gastronomi Şenliği üzerine konuşuldu. Güz döneminde yeni etkinlikler için öneriler sunuldu.
Güz dönemi başlangıcında, bölüme yeni katılacak birinci sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon organizasyonu planlaması gerçekleştirildi. Eski oryantasyonlara kıyasla daha eğlenceli bir planlama yapıldı. Bu kapsamda öğrencilerin üniversitemizde bulunan C blok mutfak önündeki etkinlik alanının ve bahçenin kullanılmasına karar verildi. Öğrencilerin mutfağı gezmesi, ekipmanları görmesi ve tanıması, mutfak alanı ve bahçede keyifli vakitler geçirmesi için oryantasyon programında değişikliği gidildi. Aynı zamanda öğrencilerin üniversiteyi ve bölümü tanımaları ve kolap adapte olmaları için genel bilgi akışının sağlanması planlandı. Öğrencilere üniversite hayatına ilişkin temel bilgilerin aktarılması hedeflendi.
Mezun öğrencilerle ve GastroArt Kulübü ile ortaklaşa gerçekleştirilebilecek etkinlik önerileri konuşuldu. Öğrencileri sürece dâhil etmek için de etkinlik fikirleri için öneriler istenmesi planlandı. Yeni dönemde de öğrencileri TÜBİTAK Öğrenci projelerine başvurmak için bilgilendirmeler yapılması hedeflendi.
Yeni dönemde de Öğrenci Dekanlığı ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek Sanatsal Gelişim Etkinlikleri ve Coffe Talks için öneriler sunuldu. Hangi başlıklar ve hangi temalarda gerçekleştirileceği üzerine notlar alındı.
Bölümde yapılacak Gastronomi Şenliği gibi organizasyonlarda aynı şekilde öğrencilerin aktif katılım sağlaması, sektörle iç içe olması ve bir kısım öğrencinin de organizasyonda görev alması için planlamalar yapıldı.
Bölüm öğretim üyelerinin yeni dönem için heyecanlı olduklarını dile getirmesinin ardından toplantı sona erdi.