Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları








 Dr. Öğretim Üyesi Emre Aykaç’ın Makalesi Journal of Tourism and Gastronomy Studies’de Yayınlandı!


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emre Aykaç’ın ‘Öz Düzenleme ve Öz Yeterlilik İlişkisi: Ordu Üniversitesinde Bir Uygulama’ adlı makalesi Journal of Tourism and Gastronomy Studies’de yayınlandı.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Emre Aykaç’ın ‘Öz Düzenleme ve Öz Yeterlilik İlişkisi: Ordu Üniversitesinde Bir Uygulama’ başlıklı makalesi Journal of Tourism and Gastronomy Studies’in 9. cildinin 3. sayısında yayınlandı. 

Makale özetinden:

Bu araştırmanın temel amacı ön lisans turizm ve otel işletmeciliği ile aşçılık öğrencilerinin öz düzenlemelerinin akademik öz yeterlilikleri üzerindeki etkisinin belirlenmesidir. Bu doğrultuda uygulamalı bir nitelik taşıyan araştırmanın evrenini Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu turizm ve otel işletmeciliği ile aşçılık programı öğrencileri oluşturmaktadır. Araştırma kapsamında belirlenen evren üzerinden örneklem yoluyla verilerin toplanmasında anket tekniği kullanılmıştır. Verilerin analizinde uygun istatistiki program aracılığıyla frekans, yüzde, ortalama, korelasyon ve regresyon analizleri uygulanmıştır. Yapılan analizler sonucunda, ön lisans turizm işletmeciliği ve aşçılık programı öğrencilerinin; öz düzenleme boyutları ile öz yeterlilikleri arasında kuvvetli düzeyde anlamlı bir ilişkinin olduğu ve öz düzenlemenin öz yeterlilik üzerinde pozitif yönlü önemli düzeyde bir etkisinin olduğu tespit edilmiştir.”

Makaleyi incelemek için tıklayınız.

Dr. Öğr. Üyesi Emre Aykaç’ı tebrik eder, akademik çalışmalarında başarılar dileriz.