Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Önerileriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları








 Doç. Dr. Murat Doğan, Gurme Magazin'in "Gurme Akademi" programında lezzetin bilimini anlattı!


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Doğan, Gurme Magazin YouTube kanalının "Gurme Akademi" programının ikinci bölümüne konuk oldu. Programda, lezzetin bilimsel ve kültürel boyutları ele alınarak, gastronomi ile gıda biliminin kesişimi ve modern mutfak teknolojilerinin rolü tartışıldı.


Gastronomi alanındaki akademik çalışmaları ve sektör deneyimiyle tanınan Doç. Dr. Murat Doğan, Gurme Magazin'in "Gurme Akademi" programının ikinci bölümünde izleyicilerle buluştu. Program, mutfak sanatlarının bilimle olan etkileşimini ve lezzetin arkasındaki kültürel kökleri keşfetmeye odaklandı.

Söyleşide, Türk mutfağının zengin kültürel mirasını bilimsel bir perspektifle yorumlayan Doğan, gastronomi eğitiminde disiplinlerarası yaklaşımın önemini vurguladı. Modern mutfak teknolojilerinin geleneksel lezzetleri nasıl dönüştürdüğüne dair çarpıcı örnekler paylaşan Doğan, teorik bilginin pratikle birleşmesinin yaratıcılığı nasıl beslediğini anlattı.

Program boyunca lezzetin bilim, kültür ve tarihle olan bağlantısına değinilirken, gastronomi dünyasına ilgi duyan gençlere de ilham veren tavsiyelerde bulunuldu. Eğitici ve keyifli içeriğiyle dikkat çeken bölüm, izleyicilere gastronominin derinliklerine dair yeni bir bakış açısı kazandırdı.

Programı izlemek için: Gurme Akademi - Bölüm 2

Editör Notu:
Doç. Dr. Murat Doğan'ın değerli katkıları için teşekkür eder, Türk gastronomisinin gelişimine yönelik bu tür içeriklerin artmasını dileriz.