Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları








 Arş. Gör. Emel Çirişoğlu ve Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin “Türk Mutfağı 2.0” paneline katıldı!


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanları Arş. Gör. Emel Çirişoğlu ve Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin “Türk Mutfağı 2.0” paneline katıldı.


Pandemiden dolayı 2 sene ara verilmiş ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Türk Mutfağı 2.0” etkinliği 5-31 Mayıs aralığındaki Restoran Haftası kapsamında Feriye’de gerçekleştirildi. Etkinliğe sektör profesyonelleri, akademisyenler ve şeflerin katılımıyla saat 10.30’da Türk Mutfağının yerel ürünleriyle hazırlanan açık büfe kahvaltı servisi ile başlandı.

Kahvaltı sonrası kahve ikramının ardından Dude Table Ajans Başkanı Funda Güzelmeriç İnansal’ın açılış konuşmasıyla etkinlik başladı.

Etkinlik akışı aşağıdaki konu başlıkları ve konukların katılımıyla gerçekleşti. Söyleşi aralarında kahve ve tatlı ikramları yapıldı.

1. Panelde 11.30-12.30 saatleri arasında “HORECA Sektöründe Gıda Atıkları ile Mücadele” konusu tartışıldı.
Gıda atıkları ile mücadele süreçlerini, gönüllü uygulamaları, yapılan çalışmaları, yeme içme profesyonellerine verilen eğitimler, Birleşmiş Milletler’in yayınlamış olduğu rapora göre gıda atık miktarları, Sorumlu Restoran Hareketi kapsamında yapılan faaliyetler vs. üzerine konuşmalar yapıldı.
 
Konuşmacılar:

Tülay Özel (Moderatör)- Metro Türkiye Kalite ve Sürdürülebilirlik Grup Müdürü
Hasan Yeşilyurt- Akkomarka Yönetim Kurulu Üyesi
Nur Çelik- Divan Çevre ve Sürdürülebilirlik Yöneticisi
Koray Koçer- Fazla Gıda Pazarlama Müdürü

2. Panelde “Yarının Değil, Bugünün Gıdası” başlığı konuşuldu.
Üretimde yerellikten, tüketimde adalet, ekolojinin bozulan dengesinin üretime etkileri vs. gibi konular üzerine değinildi.

Konuşmacılar:

Ali Ekber Yıldırım (Moderatör)- Dünya Gazetesi Tarım Yazarı
Ayşin Işıkgece- Tarım ve Orman Eski Bakan Yardımcısı
Varol Önsel- Kuka Çiftlik Kurucusu
Gürsel Tonbul- Değirmen Çiftliği Kurucusu
Nathalie Stoyanof Suda- Beyaz Fırın 5. Nesil Temsilcisi Genel Müdür

Öğle yemeğinin ardından 3. panel “Türk Mutfağının Sürdürülebilirliği” üzerine gerçekleştirildi.
Türk mutfağının çeşitliliği, çok kültürlülüğü, yerel ürünler, geleceğe aktarılması için neler yapılması gerekir, geleceğe taşınmasındaki yol haritası nasıl olmalıdır gibi konu başlıkları üzerine değinildi.

Konuşmacılar:

Aylin Öney Tan (Moderatör)- Yemek Kültürü Yazarı
Maksut Aşkar- Şef
Levent Kömür- Mey/Diageo Genel Müdürü
Levon Bağış/ Gastronomi Uzmanı- Yazar
Zafer Yenal- Prof. Dr. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü

4. Panelde “Gıda Dünyanın Özgürlüğünün Anahtarıdır” konusu tartışıldı.

Konuşmacılar:

Merve Akgül (Moderatör)-Gastronomi Pazarlama Stratejisti
İlhan Koçulu- Peynir Ustası
Duygu Özerson Elakdar- Hiç Urla Kurucu Ortak
Birol Uluşan- Metro Türkiye Sebze Meyve/Coğrafi İşaretler Kategori Müdürü
Osman Özkan- Bursa Bölgesi Tarım Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı