Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları








 Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, Gıda ve Tarım Sektöründe Etki Odaklı Kariyer Geliştirme Program’ına katıldı


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, Gıda ve Tarım Sektöründe Etki Odaklı Kariyer Geliştirme Program’ına katılarak sertifika almaya hak kazanmıştır.


10-11 Ekim tarihlerinde Foodback ve Yaşar Üniversitesi iş birliğinde, EIT Food desteğiyle düzenlenen "Gıda ve Tarım Sektöründe Etki Odaklı Kariyer Geliştirme Programı'na tam katılım sağlayarak “Katılım Sertifikası” almaya hak kazanmıştır.

Açılış konuşmaları ile başlayan eğitim programı içerisinde Gıda ve Tarım Ekosistemine Giriş, Gıda ve Tarım Sektöründe Etki ve Sürdürülebilirlik, Gıda ve Tarım Alanında Yeni Yaklaşımlar, Alternatif Protein Kaynakları, Gelecek Odaklı Düşünme Atölyesi, Gıda ve Tarım Sektöründe Fırsatları Yakalamak, Gıda ve Tarım Sektöründe İstihdam: Yeni Nesil Beceriler ve Aranan Yetkinlikler, Gıda ve Tarım Girişimciliği ve Başarılı Örnekler konu başlıklarını içeren çevrimiçi bir eğitim düzenlenmiştir. Microsoft Team üzerinden yürütülen eğitimde, atölye çalışmaları ile interaktif bir program yürütülmüştür. İki tam gün süren eğitim sonunda sınavlar yapılarak, sınavlara ve eğitimlere tam katılım gösteren katılımcılara sertifikalar verilmiştir.

Foodback ve EIT Food Kimdir?

Foodback, tarım ve gıda yeniliklerini destekleyen bir iş birliği ve inovasyon platformudur. Gıda ve tarım ekosisteminin çeşitli aktörleri arasında köprüler kurar, etki odaklı girişimleri hızlandırma ve kuluçka programlarıyla destekler, girişimlere Türkiye ve Avrupa Birliği’nden yatırım, finansman imkânları sağlar.

EIT Food, Avrupa Inovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (EIT), Avrupa’nın yenilik kapasitesini güçlendirmek için 2008 yılında Avrupa Birliği tarafından oluşturulan bir AB programıdır. EIT Food, gıda endüstrisindeki 13 farklı ülkedeki en iyi iş, araştırma merkezleri ve üniversitelerden 50’den fazla partnerin bulunduğu küresel aktörlerden oluşmaktadır.

EIT Food ve Foodback ortaklığında gıda ve tarım alanında konferanslar, eğitimler, atölyeler yürütülmekte ve proje destekleri verilmektedir. Bu faaliyetlerden bazıları, “Foodback Innovation Days-I: Food and WasteGıdada Etki Konferansları" Sürdürülebilir gıda üretimi ve tüketimi eğitimi, gıda ve tarım sektöründe yükselen fırsatlar” gibi konu başlıkları ile yürütülmektedir.

Arş. Gör. Emel Çirişoğlu’nu tebrik eder başarılarının devamını dileriz.