Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin Biyogüvenlik ve Biyoterörizm Sempozyumu’na Katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin Biyogüvenlik ve Biyoterörizm Sempozyumu’na katıldı.

İstanbul Rumeli Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı ile Tarım Hayvancılık ve Gıda Uygulama Teknoloji ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Biyogüvenlik ve Biyoterörizm Sempozyumu” 31 Ocak Pazartesi günü gerçekleştirildi. Saat 11:00’de online olarak Zoom platformu üzerinden başlayan sempozyum yaklaşık 7 saat sürdü. Online olarak düzenlenen sempozyum 3 oturum şeklinde gerçekleştirildi. Oturumlar sonucunda alanında uzman akademisyenler tarafından toplamda 9 sunum gerçekleştirildi.

Biyoterör, insanların yaşam ve sağlıklarını doğrudan veya dolaylı olarak etkilemek amacıyla biyolojik unsurların kullanılmasını içeren ve ciddi sonuçlar doğuran bir durumdur. Sempozyumda gerçekleştirilen sunumlara ait bilgiler aşağıdaki gibidir:

1. Oturum ‘Biyogüvenlik’
  • Günümüzde Biyogüvenlik Yasası (Av./Arb. Yasemin Bal)
  • Biyogüvenlik ve Gıda Güvenliği (Prof. Dr. Mustafa Tayar)
  • GDO’lar ve Analiz Yöntemleri (Prof. Dr. Özge Özgen Arun)

2. Oturum ‘Biyoterörizm’
  • Biyoterörizm ve Önemi (Uzm. Veteriner Hekim Erol Gazi Hisoğlu)
  • Bakteriler ve Toksinleri (Prof. Dr. Ali Aydın)
  • Koronavirüslerin Dünü, Bugünü ve Yarını (Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz)

3. Oturum ‘Biyoterörizme Karş ı Alınması Gereken Tedbirler’
  • Biyoterörizmde Laboratuvar Hizmetlerinin Önemi (Öğr. Üyesi. Ömer Çakmak)
  • Yüksek Güvenlikli Laboratuvar Temel Prensipler ve Biyoemniyet (Doç. Dr. Mustafa Sencer Karagül)
  • Biyoterörizme Karşı Tedbirler (Prof. Dr. Mehmet Çalıcıoğlu)

Sempozyum sonunda oturumların hepsine eksiksiz katılan katılımcılara e-sertifika verildi. Tüm oturumlara eksiksiz katılan Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin e-sertifika almaya hak kazanmıştır.

Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’e eğitim ve akademik hayatında başarılarının devamını dileriz.