Gastronomi ve Mutfak Sanatları

İnteraktif MAXQDA Eğitimi: MAXQDA Türkçe Yaz Okulu

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin çevrimiçi olarak gerçekleştirilen “MAXQDA Türkçe Yaz Okulu” adlı eğitime katıldı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin “MAXQDA Türkçe Yaz Okulu” adlı çevrimiçi web semineri serisine katılarak sertifika almaya hak kazanmıştır. Yaz Okulu Eğitimleri 1 Ağustos ile 29 Ağustos tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir. Özel bir şirket tarafından düzenlenen eğitim, Nitel & Karma Yöntemler için Profesyonel Veri Analizi Yazılımı programı olan “MAXQDA” programının kullanımını detaylı bir şekilde ele almaktadır.

Yaz Boyunca İnteraktif Bir Eğitim; Teoriden Uygulamaya

Toplam on adet oturumdan oluşan ve her biri çevrimiçi olacak şekilde gerçekleştirilen eğitim bir yaz okulu mantığında düzenlenmiştir. Oturumların hepsi interaktif bir şekilde gerçekleştirilmiş olup, teorik bilgilerin yanı sıra katılımcılara uygulama pratiği yapma imkanı da sunmuştur. Eğitmen tarafından her ders sonunda katılımcılara ödev dosyaları gönderildi, böylelikle derslerde öğrenilen teorik bilgilerin pratiğe dökülmesi sağlandı. Ders sonlarında da katılımcıların eğitmene soru sorabileceği zaman dilimi ayrıldı. Bu zaman diliminde katılımcılar hem ödevleri hakkında sorular hem de kafalarına takılan soruları sorma imkanı bulmuş oldu. Katılımcıların program kullanımı hakkındaki yetkinliklerini artırmaları için farklı konu başlıklarından oluşan oturumlar düzenlenmiştir. Tüm yaz okulu programının oturumları sayesinde eğitimlerin sonunda katılımcılar Maxqda programını kullanma konusunda yetkinlik kazanmış oldular.

MAXQDA Türkçe Yaz Okulu Eğitimi’nin oturumlarında ele alınan konu başlıkları aşağıdaki gibidir;

• MAXQDA İle Tematik Analiz Uygulamaları
• MAXQDA İle İçerik Analizi Uygulamaları
• MAXQDA İle Grounded Theory Uygulamaları
• MAXQDA İle Açık Uçlu Anket Sorularının Analizi
• MAXQDA İle Yapay Zekâ Uygulamaları
• MAXQDA İle Karma Yöntem Araştırması
• MAXQDA İle Verilerin Görselleştirilmesi
• MAXQDA İle Etkili Rapor Oluşturma (QTT)

Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’e eğitim ve akademik hayatında başarılarının devamını dileriz.