Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları








 İGÜ Gastronomi Şenliği düzenlendi!


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gastronomi Bölümleri'nin koordinasyonuyla Gastronomi Şenliği düzenlendi.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gastronomi Bölümleri'nin koordinasyonuyla Gastronomi Şenliği düzenlendi.

GSF Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı ALBAYRAK’ın öncülüğünde UBF Gastronomi ve Mutfak Sanatları (TR-İNG) MYO Aşçılık, Pastacılık ve Ekmekçilik Bölümleri'nin çalışmalarıyla düzenlenen Gastronomi Şenliği bu yıl ilk kez düzenlendi.

15 Mayıs’ta gerçekleşen şenlikte, akademi ve sektör öncüleriyle GastroTalks söyleşileri, yiyecek ve içecek ikramlarının gerçekleştiği panayır alanı, DJ eşliğinde müzik ve sektörde öncü firmaların öğrencilerle etkileşim sağladığı kariyer alanıyla şenlik havasını kampüse taşımıştır.

Etkinlik, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Genel Sekreteri ve Gastronomi Bölümleri koordinatörü Doç. Dr. Serdar Egeli’nin açılış konuşmasını yapmasıyla başladı. Ardından açılış konuşmalarını yapmak üzere İGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, İGÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli ve Onur konuğumuz Şef Mehmet Yalçınkaya kürsüye davet edildi. Açılış konuşmalarının ardından Bando takımı eşlik etti.

Gösterinin sonunda 1. oturum için konuşmacılar yerlerini aldı. I. Oturumda Firmaların başarı hikâyelerini konuşmak üzere Ekol Food, Koza Gıda, Öztiryakiler, Karaköy Güllüoğulları Baklavaları firmalarından Nadir Güllü gibi isimler misafir oldu.

II. oturumda ise şeflerin başarı hikâyelerini Sheraton Levent, Swissotel Bosphorus, Bigchefs, Hilton Otel gibi otel ve restoran şeflerinden dinledik.

Soru cevapların ardından etkinliğe katılan firmaların yemek sunumları ve kariyer görüşmeleriyle şenliğimiz devam etti. Ardından İGÜ Gastronomi mutfaklarında hazırlanan yemek sunumları katılımcılara servis edildi. Toplamda 85.000 ürün şenlikte misafirlere ikram edildi.

Ön lisans ve lisans öğrenim düzeyinde kurumumuzda eğitim görmekte olan yaklaşık 1300 Gastronomi, Aşçılık ve Pastacılık bölüm öğrencileri başta olmak üzere kurumumuz dışında ise lise, ön lisans ve lisans düzeyinde eğitim görmekte olan öğrencilere de kapılarını açan şenlik, katılımcılara kendini keşfetme, alanlarına yönelik farkındalık oluşturma, sektör öncüleriyle tanışma ve hoş vakit geçirme imkânı sundu. Bu alanda öğrenim gören lise öğrencilerinin de lisans öğrencilerini ve sektör öncülerini tanımalarına olanak sağladı.

DJ eşliğinde keyifli vakitlerle sonlanan etkinliğimizde tüm emeği geçen firmalara, hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunarız.