Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Revşen Akay’ın “GMS312 Türk Mutfağı II” dersinde Geleneksel Türk Mutfağı etkinliği gerçekleştirildi. Geleneksel Türk Mutfağı etkinliği, Şef Ramazan Tahsin Bulut’un da konuk şef olarak katılımlarıyla 13 Mayıs Salı günü gerçekleştirildi. Etkinlik, C Blok mutfağı ve C Blok mutfağı bahçesinde dersi alan öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Saat 12:00’de başlayan etkinlik saat 13:30’ a kadar devam etti.
Etkinlik kapsamında, Türkiye’nin önde gelen tanınmış lezzetlerinden Türk Mutfağının mihenk taşı olan başlıca yemeklerimiz: ve tatlılarımız öğrenciler tarafından hazırlanarak sunuldu. 12 Mayıs günü öğrenciler, dersin hocası ve konuk şef tarafından hazırlıkları yapılan ürünler 13 Mayıs günü pişirilerek ikram edildi.
Etkinliğe İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, Genel Sekreter ve Gastronomi Bölümleri Koordinatörü Doç. Dr. Serdar Egeli, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı Albayrak başta olmak üzere, Güzel Sanatlar Fakültesi dekan yardımcıları ile diğer fakültelerden de dekan ve dekan yardımcıları katılım sağladı.
Etkinlik, dersin hocası Öğr. Gör. Revşen Akay’ın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından İGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin konuşmasını yaparak katkılarından dolayı Şef Ramazan Tahsin Bulut’a plaketini takdim etti. Rektör hocanın akabinde, Genel Sekreter ve Gastronomi Bölümleri Koordinatörü Doç. Dr. Serdar Egeli konuşmasını yaparak hem dersin hocası Öğr. Gör. Revşen Akay’a etkinlik için, hem de Bölüm Başkanı Aslı Albayrak’a etkinliğe sağladığı destekler için teşekkürlerini iletti. Ardından Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı Albayrak konuşmasını yaparak etkinliğe katılım sağlayan akademik ve idari personele teşekkürleri ileterek, Öğr. Gör. Revşen Akay’a plaketini takdim etti. Son Olarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm öğrencileri ve konuk şef tarafından hazırlanan ikramlar dağıtılarak tadım gerçekleştirildi.
Etkinliğin menüsü aşağıda yer almaktadır.
Çorbalar
Karalahana Çorbası
Paça Çorbası
Soğuk Başlangıç
Zeytinyağlı Taze Bakla
Zeytinyağlı Biber Dolması
Çoban Salata
Ana Yemek
Kuru Patlıcan Dolması
Kuru Kabak Dolması
Kavurma
Yardımcı Yemek
Firik Pilavı
Tatlı
Fırında Sütlaç
Hayrabolu Peynir Tatlısı
Revani
Tadım devam ederken, etkinliğe bir yandan canlı müzik eşik etti. Tüm ürünlerin tadımı gerçekleştirildikten sonra etkinlik sonra erdi.
Hazırladıkları lezzetli ikramlar ve bu güzel etkinlik için değerli öğrencilerimize teşekkürlerimize ve konuk şefimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.